GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 21. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Strahinja Tomić (15) briljirao u Singapuru

Srbin broj jedan u igricama

Pobedio u kategoriji "Nid for spid" i uz titulu šampiona sveta osvojio 10.000 evra

SINGAPUR - Mladi Beograđanin Strahinja Tomić (15) osvojio je u Singapuru prvo mesto i nagradu od 10.000 evra na Svetskom prvenstvu u igricama pobedivši u disciplini "Nid for spid", javlja Tanjug.

Među 700 učesnika šampionata, koji su u kongresni centar "Santek siti" u Singapuru stigli iz 67 zemalja, bilo je devet mladića sa zastavicom Srbije i Crne Gore.
Tomić je prekjuče u finalu savladao Tobijasa Šreka iz Nemačke, a prethodno je uspešno eliminisao protivnike iz Velike Britanije, Meksika, Španije i Ukrajine.
- Vrlo sam zadovoljan, jedva dišem od uzbuđenja - izjavio je novi prvak. Ostali takmičari iz SCG, koji su se takmičili u najpopularnijoj igri "Kaunter strajk", kao i oni u disciplinama "Vor kraft 3", "Star kraft" i "FIFA 05", nažalost su eliminisani.

Oko 1.200 mečeva na svojevrsnoj kompjuterskoj olimpijadi trajalo je četiri dana, a takmičari su se nadmetali u osam igračkih disciplina. Takmičenje koje je zvanično otvario singapurski ministar za razvoj, omladinu i sport Vivijan Balakrišnan, smatra se profesionalnim i spada među ambiciozne planove male države ostrva-grada da još više unapredi poziciju jednog od globalnih centara kompjuterskih veština. Polovinom oktobra u Singapuru je održana i jedna od etapa putujuće Profesionalne lige sajber-atleta, koja će na predstojećem finalu u Njujorku pobedniku doneti nagradu od 120.000 evra.


vesti po rubrikama

^vesti

Srbin broj jedan u igricama
Robijaški medeni mesec od četiri sata!
Jazavac pored kontejnera
Kragujevački zmaj najlepši
Zima stigla i u Crnu Goru
Progoni ga duh "seks-manijak"
  


     


FastCounter by LinkExchange