GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 20. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Građani od decembra počinju da plaćaju namet Vlade Srbije za televiziju

TV pretplata pred Ustavnim sudom

Građani za istu uslugu tri puta plaćaju - jednom kao poreski obveznici (pa se iz budžeta izdvajaju sredstva za RTS), zatim putem pretplate za kablovsku i treći put preko pretplate za nacionalnu TV

BEOGRAD - Naplata TV pretplate od 300 dinara po domaćinstvu trebalo bi da počne narednog meseca, a za istu sumu biće najverovatnije uvećan i račun za utrošenu električnu energiju, dok će se plaćanje ..

alt= kompletan tekst...


Ima li kraja prostakluku predstavnika vlasti u medijima?

Kulturni ljudi ne idu u politiku

Milan Nikolić: Stranke ne biraju kvalitetne ljude na ključna mesta. Aleksandar Vučić (SRS): Nismo izgubili nikakav primat u bahatosti, uvek smo bili fini

BEOGRAD - Poslednji TV duel između Dragana Đilasa, šefa Narodne kancelarije predsednika Srbije i Velimira Ilića, ministra za kapitalne investicije, izgleda da je narodu i defintivno ogadio politiku. Neprekinuti niz ..

alt= kompletan tekst...


Čelzi kupio Rajkovića za 5 miliona evra

Roman Abramovič je definitivno zakoračio u Srbiju. Kako Glas ekskluzivno saznaje, ruski biznismen i vlasnik londonskog Čelzija potrošio je pet miliona evra i kupio ekstra talentovanog Slobodana Rajkovića (17), defanzivca OFK Beograda i člana omladinske reprezentacije SCG.
Transfer će se realizovati u leto 2006. godine, što znači da će se mladi štoper "romantičara" kaliti u našem prvenstvu još šest meseci.

Ovaj transfer, ipak, ne može previše da iznenadi dobre poznavaoce domaćeg fudbala. Odavno se u našoj zemlji nije pojavio tako talentovan igrač, a to su skauti Čelzija, Arsenala ..

alt= kompletan tekst...


Zbog taktiziranja DS-a, neizvestan karakter zasedanja Skupštine Srbije

O Kosovu i Metohiji bez predsednika?

Definitivan stav demokrata znaće se tek večeras. Predsedništvo ne zna da li da nastavi da "brani obraz pred biračima i javnošću" ili da prestane da se kocka sa međunarodnom pozicijom

BEOGRAD - Iako je predsednik parlamenta Predrag Marković najavio da će sutrašnja sednica posvećena Kosovu biti radna, prema saznanjima Glasa, karakter zasedanja neće se znati do početka rasprave ..

alt= kompletan tekst...


Na Guglu odsečena glava sinonim za srpsko

BEOGRAD - Ako na najpopularnijem internet-pretraživaču, Guglu, upišete reč "serbian" (srpski), čeka vas veliko iznenađenje: prvi rezultat je, ispred sajta Vlade Republike Srbije - slika sa glavom srpskog vojnika koju gazi nečija čizma. Da nije reč samo o nečijoj katastrofalnoj greški ili slučajnosti, potvrđuje i činjenica ..

alt= kompletan tekst...


Nataša Ninković ugostila Glas ćaskanjem o "Ivkovoj slavi" i novom švedskom filmu, favoritu svetskih festivala

Holivud, hvala ne

- Reditelji se retko hvataju u koštac sa klasikom za koju sam spremna

Tokom protekle dve nedelje glumica Nataša Ninković imala je dve filmske premijere - "Ivkove slave", za koju su svi čuli, i švedskog filma "Made in YU", pre nekoliko dana, o kome se ništa ne zna. Zbog predstave "Tre sorele" ..

alt= kompletan tekst...