GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 20. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Putari spremni za prvi sneg

BEOGRAD - Sva preduzeća za održavanje puteva od prošle nedelje su uvela takozvani "nulti stepen pripravnosti", što je najveći stepen pripreme za sneg. U svim firmama koje se bave održavanjem putne mreže oformljeni su zimski štabovi i informativni centri, mašine su spremne, a počela su i dežurstva radnika. Direkcija za puteve dostaviće putarima ukupno oko 60.000 tona soli za celu zimu.

- Dobili smo prve količine soli, oko 4.000 tona, kamioni, posipači, ljudstvo, sve je spremno - tvrdi Zoran Drobnjak, tehnički direktor Preduzeća za puteve "Beograd". "Putevi Užice" dobili su, za sada, 3.200 tona soli, što je uskladišteno na punktovima, kao i 20.500 tona rizle. "Za prioritetne puteve određena su područja Uzića, Užica, Čajetine, Zlatibora, Nove Varoši, Prijepolja... i na ovim putnim pravcima intervenisaćemo odmah. Vozače upozoravamo da već od sada pređu na zimske uslove vožnje. U decembru ne očekujemo velike padavine, bar početkom meseca, ali će temperature sigurno biti niske - kaže Života Nikolić, šef održavanja "Puteva Užice". U ovoj firmi nadaju se da će uskoro nabaviti i specijalne mašine za čišćenje snega, koje bi mogle da budu od velike koristi u planinskim predelima.

Preduzeće za puteve "Niš" dobilo je oko 1.500 tona soli i zaduženo je za održavanje oko 950 kilometara puteva, uključujući i gradove Niš, Svrljig, Aleksinac, Kuršumliju, Pirot... "Imamo dovoljno materijala za posipanje", objašnjava Slavoljub Miljković, inženjer u jedinici za održavanje puteva u PZP "Niš".

A. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Za višak radnika po stan i plac
Miroslav Mišković "osvaja" Bor
Putari spremni za prvi sneg