GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 20. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Miroslav Mišković "osvaja" Bor

BOR - Vlasnik kompanije Delta holding Miroslav Mišković i suvlasnik mnogih preduzeća u Srbiji, širi svoje poslovno carstvo i u Boru. NJegova kompanija je, pre tri godine, čim se pročulo za gašenje banke Bor zakupila ekskluzivni prostor u hotelu "Srbija" u starom centru, gde je i danas. Ipak, Delta će se, već od Nove godine, završetkom gradnje "Maksi" marketa u centru grada preseliti i, naravno, dobiti još atraktivniji prostor.

Prema rečima Krste Kalčića, bivšeg predsednika borske opštine, sada predsednika DHSS-a, Mišković je na čudan način dobio na korišćenje 40 ari građevinskog zemljišta u elitnoj, "ekspres" zoni, gde je, po legalno usvojenom projektu, trebalo da se gradi luksuzni hotel sa pratećim objektima, a ne "Deltin" montažni diskont.

- Za raščišćavanje terena i iseljenje 16 domaćinstava opština je platila blizu pet miliona evra, uglavnom iz donacija. Obezbedili smo i za Deltin diskont lokaciju preko puta Doma zdravlja u Novom gradskom centru, a ipak im je data lokacija u središtu starog dela grada. Takve trgovine se grade na periferijama. Miškovićeva firma je potpisala ugovor sa opštinom koja, prethodno, nije nikog pitala, niti je raspisala konkurs ili tender. Možda bi bilo i povoljnijih ponuda - kaže Kalčić.

B. F.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Za višak radnika po stan i plac
Miroslav Mišković "osvaja" Bor
Putari spremni za prvi sneg