GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor mlade reprezentacije SCG Dragan Okuka analizirao plasman na EP

Vredelo je trpeti ih

- Dok sam bio klupski trener, neke igrače bih odbacio i zbog sitnica. Mladi igrači brzopleto misle i veoma lako pogreše
- Kolektivni duh se najbolje ogleda u onome što mi je Lazović prilikom okupljanja za baraž rekao: "Čika Dragane, tu sam da pomognem"

Dan posle velike pobede naše mlade reprezentacije nad vršnjacima iz Hrvatske u Velikoj Gorici (2:1, prvi meč 3:1), selektor Dragomir Okuka istakao je da su za plasman na Evropsko prvenstvo najzaslužniji kolektivni duh i - njegovo strpljenje.
- Od kako sam pre sedam meseci preuzeo selektorsku funkciju, najbitnije mi je bilo da stvorim kompaktnu celinu koja može da izdrži svaki pritisak. Nedisciplina je bila najveći problem na koji sam naišao - priznaje Okuka.

- Dok sam bio klupski trener, neke igrače bih odbacio i zbog sitnica. Ipak, ove sjajne momke je vredelo istrpeti. Mladi igrači brzopleto misle i veoma lako pogreše. Kolektivni duh se najbolje ogleda u onome što mi je Lazović prilikom okupljanja, za baraž, rekao: "Čika Dragane, ja sam tu da pomognem. Protiv Hrvatske izginuću na terenu, makar odigrao samo jedan minut". Slično je i Mirko reagovao: "Ja sam ovde novi. Uradite kako mislite da je najbolje. Mogu i s klupe da počnem, ako treba".

Jučerašnjoj konferenciji je prisustvovao i selektorov prvi pomoćnik Dragan Vujović, koji je konstatovao da na EP imamo obavezu da osvojimo zlato, na šta se Okuka, u šali, naravno, nadovezao rečima:
- Šta će nam još jedno srebro, sada nam treba neka druga medalja, zaključio je selektor plavih nada.

Žreb 8. februara

Konačna odluka o tome koja će zemlja biti domaćin 15. Evropskog prvenstva mladih reprezentacija (25. maj - 6. jun 2006. godine) biće doneta na sastanku Izvršnog komiteta UEFA, 14. ili 15. decembra. Pravo na podnošenje kandidature imaju samo zemlje koje su se plasirale za završni turnir. Naš savez se, nažalost, neće kandidovati jer, prema rečima direktora mlađih selekcija Zorana Filipovića, u našoj zemlji još ne postoje uslovi za organizovanje velikog fudbalskog takmičenja. Žreb za EP biće obavljen 8. februara naredne godine.

Okuka je znao...

Okuka je istakao da nijednog momenta posle beogradskog meča s Hrvatima nije sumnjao u to koja će se selekcija plasirati na završni turnir EP.
- Kao što ranije rekoh, znao sam da ćemo lakše proći Hrvate nego bilo koju drugu selekciju. Još u Beogradu, kada smo ih dobili sa dva igrača manje, znao sam da smo već na EP.

V. Živanović


vesti po rubrikama

^sport

Vredelo je trpeti ih
Genije u Humskoj
Razgoropađeni Kobi
Bez straha na Barsu
Bronza u ruci, zlato na grani
Ministar odbrane na sastanku sa Divcem
Zimonjić i Paes u polufinalu Mastersa
Spajdermen čestitao "hobotnici"
Turci prebili Švajcarce
 


     


FastCounter by LinkExchange