GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske vesti

 

Dečaka tukli pištoljem

Maloletni M.T. (16) sa Bežanijske Kose primljen je u Urgentni centar, na odeljenje za neurohirurgiju, sa teškim povredama glave. Dečaka su za sada nepoznati napadači pretukli i povredili mu glavu udarajući ga drškom pištolja.

D.M.S.

Lopte osnovcima

Sportski fond Cepter posetiće u petak Osnovnu školu "Mika Alas" u Gospodar Jovanovoj 22 i Osnovnu školu "Kralj Petar Prvi" u Ulici kralja Petra Prvog i tom prilikom osnovcima će podeliti košarkaške lopte. Sportski fond Cepter će na ovaj način obradovati osnovce u celoj Srbiji.

J. V.

Akcija za bolji saobraćaj

Projekat "Svest više- prepreka manje" koji realizuje Udruženje stanara Doma za osobe sa invaliditetom "Dragiša Vitošević" ima za cilj podizanje svesti vozača i poboljšanje saobraćajne kulture i bezbednosti. Tim povodom danas će od 11 do 14 sati oko 20 članova udruženja sa svojim pratiocima deliti letke, lepiti plakate i razgovarati sa prolaznicima na prostoru oko zgrade opštine Zemun, zemunske pijace i zgrade MUP-a. Sa opštinskim predstavnicima razgovaraće se o komunalnom uređenju celog naselja u kome je dom smešten, kao i obezbeđenje dostupnosti korisnicima invalidskih kolica odgovarajućim javnim ustanovama na području opštine.

S. T.

Rekonstrukcija krova na školi

Iz budžeta Skupštine Grada biće izdvojeno milion i 450 hiljada dinara za rekonstrukciju krova u područnoj Osnovnoj školi "Ilija Garašanin" u naselju Brestovik u opštini Grocka. Na sastanku direktora OŠ "Ilija Garašanin" i Vladimira Todića, gradskog sekretara za obrazovanje, dogovoreno je da će rekonstrukcija krova započeti 1. decembra. Nakon adaptacije škole "Sveti Sava" u Vrčinu, ovo je druga veća investicija Skupštine Grada u obrazovanje na teritoriji opštine Grocka tokom ove godine.

I. Z.

Milionima protiv snega

Grad će izdvojiti 320 miliona dinara za održavanje ulica i puteva tokom zime, a sredstva su namenjena Direkciji za puteve Sekretarijata za saobraćaj. Novac je namenjen komunalnim preduzećima u čijoj je nadležnosti čišćenje snega sa ulica.

G. J.

Međunarodni dan deteta u Rakovici

Crveni krst Rakovice, zajedno sa učenicima osam osnovnih škola na teritoriji opštine, obeležiće sutra u 16. 30 sati u velikoj sali opštine, Međunarodni dan deteta. Biće održana prigodna manifestacija, a očekuje se i poklon iznenađenje. Deca Rakovice moći će tom prilikom da se druže sa omladinom i podmlatkom Cervenog krsta.

I. Z.

"Nestle" karavan među decom

Kompanija "Nestle" posetiće danas u 13 sati Osnovnu školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju "Dušan Dugalić" i podeliti pakete čokolade. Deca sa posebnim potrebama pripremila su za ovu priliku predstavu, a nakon predstave deci će se obratiti direktor škole i predstavnici kompanije "Nestle".

I. Z.

Sajam kolekcionarstva

Sajam kolekcionarstva i lepih predmeta biće održan sutra i prekosutra od 10 do 16 sati u beogradskom Jat hotelu "Slavija" u organizaciji agencije Sezal uz podršku Saveza filatelista Srbije. Cena ulaznice je 100 dinara, a posetioci će moći da vide filateliju, numizmatiku, faleristiku i staro oružje, ali i narodne nošnje i uniforme.

I. Z.

Pomoć za Marka Teodorovića

Upravni odbor Fonda "Male Milice Rakić" odlučio je da se izdvoji 100.000 dinara za pomoć Marku Teodoroviću, učeniku trećeg razreda Zemunske gimnazije za operaciju presađivanja srca u Nemačkoj koja košta 295 hiljada evra.
Opština Zemun je uputila dopis na adrese 200 uglednih firmi sa svoje teritorije sa molbom da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Zaposleni u ovoj opštini odrekli su se dela novembarskog ličnog dohotka. Redakcija Glasa apeluje na sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i uplate svoj prilog na dinarski račun Delta banke: 160- 233-56, poziv na broj 33- 101- 0000140/3 ili devizni račun 33- 301- 0000187/0.

S. T.

Slavski popust iz "Knjaza"

U svim maloprodajnim objektima počela je akcija "Nema slavlja bez Knjaza", tokom koje će cene mineralne vode "Knjaz Miloš" biti "slavske". Popust se dobija pri kupovini paketa od šest flaša od 1,5 l koji se, za vreme trajanja slavlja, može kupiti po ceni četiri flaše.

J. V.

Komunalne službe traže poskupljenje

Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda, rekao je da komunalna preduzeća traže poskupljenje svojih usluga u Beogradu i da će gradske vlasti "sve ozbiljno analizirati" u koordinaciji sa Vladom Srbije.
Bogdanović je rekao da grad "ima ideju da samo jednom godišnje menja cene komunalija i da uzima u obzir standard građana, ali da ne može da dopusti da komunalna preduzeća budu ugrožena zbog povećanih troškova".

On je ocenio da je 2005. godina bila "jako teška" za vlasti Beograda, jer je inflacija, umesto za projektovanih 13,7 odsto, porasla za 18 odsto, pri čemu su se cene energenata, prema njegovim rečima, duplirale.

Bez struje

Sutra:
Rakovica od 9 do 15 - Banjalučki put 24, 28-34, 38-50a, 54-56g, 60, 1-1a. Voždovac od 9 do 15 - Baštovanska 54-56a, 60-60a, 43-65, Josipa Slavenskog 1-9a, 21-27, 31-37, Kragujevačkih đaka 12-16, 9-23, Miloja Pavlovića 12-20, 15-17, 25, Paunova 34-46, 43, Plitvička 2-18, 22-26, 30-46, 50-54a, 58, 1-13a, 19-47, 51-59, 63-77, naselje Banjica: Plitvička 2. deo 51-55, 59, 63-77a.

Bez vode

Bez vode će od subote u 22 sata do nedelje u 6 sati ostati potrošači u Ulici kneza Miloša, parna strana, od Kraljice Natalije do Drinske i Ulica admirala Geprata. Razlog za "zavrtanje slavine" su neodložni radovi na vodovodnoj mreži na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša. Za osnovne potrebe za pijaćom vodom JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" obezbedilo je auto-cisternu.


vesti po rubrikama

^Beograd

Ko je krivac, a ko je lažov
Tukli se zajedno, a svedoče različito
Svoj dug naplatili od "Gradske čistoće"
Visoke kazne za nemarne ugostitelje
Konačno će biti mesta za Vuksanovićeve računare
"Mušterija" nožem izbola taksistu
Izložba Dušice Pejić
Novi "Maksi" u Sarajevskoj
Vlada Japana za SKC
Propalo iseljenje Roma
Gradske vesti: Dečaka tukli pištoljem
 


     


FastCounter by LinkExchange