GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Visoke kazne za nemarne ugostitelje

Rok za uklanjanje letnjih bašti istekao je 15. novembra, a već sledeći dan opštinski komunalni inspektori "razmilili" su se po terenu da provere da li su vlasnici lokala pridržavaju te odredbe. Poučeni ranijim iskustvima, kada su ostali praznih džepova zbog nemara, vlasnici kafića ove godine uglavnom su ispoštovali rokove. Ispred lokala mogli su se naći samo ostaci od letnjih bašti i to suncobrani, stolice i "gvozdena skalamerija" na koju je bašta bila postavljena.

Komunalni inspektori u opštini Stari grad već su imali jednu akciju uklanjanja.
- Lokale koji su imali dozvole za postavljanje letnje bašte do 1. novembra već smo kontrolisali. Uklonili smo devet letnjih bašta i uputili ih sudiji za prekršaje. U sredu i četvrtak inspektori su bili na terenu da provere da li je ispoštovan krajnji rok za uklanjanje. Na terenu nije napisana nijedna mandatna kazna, niti je podnet zahtev sudiji za prekršaje, jer su vlasnici lokala uklonili bašte. Na pojedinim mestima, ispred radnji, zatekli su samo suncobrane, podeste od podijuma, gvožđuriju na gomili, a bilo je slučajeva da dođu na teren u momentu kada kamion stiže da odnese razmontiranu konstrukciju, tako da nije bilo osnova za kažnjavanje - saznali smo juče od Gorjane Obrenović, načelnika komunalne inspekcije u opštini Stari grad.

Opštinski komunalni inspektori u obavezi su da do 25. novembra dostave izveštaj Sekretarijatu za inspekcijske poslove koliko je letnjih bašti uklonjeno, koliko su naplatili mandatnih kazni, i koliko je podneto zahteva sudiji za prekršaje.

- Nakon dostavljanja izveštaja gradska komunalna inspekcija kreće u kontrolu. Kazne za nepoštovanje ovih rokova su 250.000 za preduzetnike, do 500.000 za pravna lica. Kazne se naplaćuju i za ostavljenu stvar i ona je za privatna lica 2.500 hiljade - objašnjava Miodrag Joksimović, zamenik sekretara za inspekcijske poslove.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Ko je krivac, a ko je lažov
Tukli se zajedno, a svedoče različito
Svoj dug naplatili od "Gradske čistoće"
Visoke kazne za nemarne ugostitelje
Konačno će biti mesta za Vuksanovićeve računare
"Mušterija" nožem izbola taksistu
Izložba Dušice Pejić
Novi "Maksi" u Sarajevskoj
Vlada Japana za SKC
Propalo iseljenje Roma
Gradske vesti: Dečaka tukli pištoljem
 


     


FastCounter by LinkExchange