GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sindikat vozača najavio štrajk GSP-a i ponovio optužbe protiv čelnika

Ko je krivac, a ko je lažov

- Stošić: Za nesreću u Nemanjinoj krivi Bogdanović, Stanojević, Tica i Stević
-Tica: Neću da se bakćem s glupostima koje Stošić navodi. Naša vozila su apsolutno bezbedna
-Stanojević: Stošić ima problema pošto nije dobio stan od Skupštine grada, pa nas zato napada

Dragoljub Stošić, predsednik Sindikata vozača GSP-a, najavio je štrajk gradskog prevoznika sa zahtevima za povećanje plata i ponovio teške optužbe protiv gradskih čelnika i rukovodstva GSP-a koje je već u nekoliko navrata navodio. Stošić nije želeo da precizno odredi datum štrajka, pošto je, prema njegovim rečima, sada teže organizovati štrajk nego u vreme kada je na vlasti bio Slobodan Milošević i naveo da je u gradskom prevozniku u toku "beli štrajk" zbog nezadovoljstva zaposlenih.

- Prvi naš zahtev je povećanje plate, pošto vozači imaju prosečnu platu od 25.800 dinara i ne mogu da žive od toga, već u slobodne dane i tokom godišnjeg odmora voze za privatnike - kaže Stošić. On je ponovio i dosadašnje optužbe na račun Nenada Bogdanovića, Bojana Stanojevića, Slavena Tice i Slobodana Stevića za saobraćajnu nesreću koja se desila u Nemanjinoj ulici 2. oktobra i loše stanje u GSP-u.

Sindikati protiv Stošića

Predsednici sindikalnih organizacija Gradskog saobraćajnog preduzeća reagovali su početkom oktobra na slične optužbe koje je Dragoljub Stošić predstavio povodom nesreće u Nemanjinoj ulici. U saopštenju, koje su tada potpisali predsednici Samostalnog sindikata, Sindikalne organizacije zaposlenih GSP "Beograd", Sindikata GSP "Nezavisnost", Sindikata GSP "Beograd" i Unije slobodnih sindikata Srbije, navodi se da su Stošićeve izjave "zlonamerne i neistinite". Predsednici ovih sindikalnih podružnica tada su pozvali Stošića da "iskreno predoči svoje želje, namere i ambicije" i saopštili da su "svesni svoje lične i pojedinačne odgovornosti za obavljanje javnog prevoza".

- "Skalamerija" koja je natovarena sa šest tona šina jurila niz Nemanjinu i povredila šesnaest ljudi nije bila registrovana i nije imala kočnice. Upravni odbor ni posle mesec dana od našeg zahteva nije zakazao sednicu na kojoj bi se raspravljalo o odgovornosti za ovu nesreću. Od 100 kilometara tramvajske pruge, 80 nije bezbedno za saobraćaj. Trolejbuska mreža je u sličnom stanju, a trolejbusi su najjadniji deo voznog parka. Autobusi su u boljem stanju zbog velikog broja donacija i povoljnih kredita, ali je to daleko od onoga što je trebalo da bude, s obzirom na ulaganja.

Dug GSP-a dobavljačima na dan 14. novembra je 709.402.486 dinara, od čega je dospeli dug 526.806.516. dinara - kaže Stošić. On je prozvao gradskog menadžera da je oštetio gradsku kasu za pola miliona evra zbog nabavljanja trolejbusa preko firme "Markos", a menadžera i gradonačelnika zbog nabavljanja autobusa za GSP preko firme "Unibros", kao i deljenje poslova firmama njihovih kumova, "Sagi" i "Monteri". Pošteđen nije bio ni Slaven Tica, direktor GSP-a, pošto ga je Stošić optužio za kupovinu luksuznih automobila i doniranje 10.000 evra za "izgradnju crkve u njegovom rodnom selu u Republici Srpskoj".

Prozvani i Tica i Stanojević kažu da su Stošićeve optužbe lažne.
- Neću da se bakćem s glupostima koje je rekao gospodin Stošić. Kada je reč o optužbama na račun bezbednosti u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća, apsolutno sva vozila su u bezbednom stanju. Trebalo bi se zapitati kakvi su njegovi motivi - kaže Slaven Tica, direktor GSP-a.

Boljeg mišljenja o Stošićevim optužbama nije ni gradski menadžer Bojan Stanojević.
- Stošić ima problema pošto nije dobio stan od Skupštine grada, pa nas zato napada. Stan nije dobio jer nije prijavio da već ima stan. Bez stana je ostao jer je prošli put kad je bio konkurs za privatne prevoznike reketirao jednog od njih, pa kad mu nije sredio posao, ovaj ga je izbacio iz stana. Sve optužbe koje je rekao su laž. Ako ima nekih dokaza protiv nas, neka prijavi sudu - kaže Bojan Stanojević, gradski menadžer.

J. V. - N. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

Ko je krivac, a ko je lažov
Tukli se zajedno, a svedoče različito
Svoj dug naplatili od "Gradske čistoće"
Visoke kazne za nemarne ugostitelje
Konačno će biti mesta za Vuksanovićeve računare
"Mušterija" nožem izbola taksistu
Izložba Dušice Pejić
Novi "Maksi" u Sarajevskoj
Vlada Japana za SKC
Propalo iseljenje Roma
Gradske vesti: Dečaka tukli pištoljem
 


     


FastCounter by LinkExchange