GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Vojnička trpeza i skupštinski meni ko zemlja i nebo

Vojsci kupus, meso poslanicima

- I po četiri dana zaredom za ručak vojska dobija pasulj, a isto je i sa salatom
- Jelovnik u Skupštini Srbije, za razliku od onog u kasarni, ali i u većini domaćinstava u Srbiji, sadrži kompletan obrok

BEOGRAD - Obični vojnici, oni koji nisu letači, padobranci, članovi posada podmornica, torpednih čamaca ili pripadnici specijalnih jedinica, hrane se "Obrokom tekućim broj jedan". On podrazumeva doručak ..

alt= kompletan tekst...


Predsednici Srbije i Rusije razgovarali juče u Moskvi o Kosovu i Metohiji

Tadić predložio dva entiteta

Srbija u pregovore ulazi kao demokratska država, koja ima pun legitimitet i kao takva će braniti svoje interese na Kosmetu, uz uvažavanje legitimnih prava Albanaca u pokrajini, a sve te stavove podržao je predsednik Putin - rekao je predsednik Srbije

MOSKVA - Predsednik Srbije Boris Tadić obezbedio je u Moskvi podršku šefa ruske države Vladimira Putina nastojanjima Srbije da se za Kosovo i Metohiju pronađe mirno i kompromisno rešenje, uz uvažavanje ..

alt= kompletan tekst...


Vrh vlasti ne sedi skrštenih ruku pred pregovore o Kosmetu

Priprema se plan i za najgori scenario

Postoji mogućnost da nam od svetskih sila bude nametnuto rešenje i u tom trenutku, naša delegacija jednostavno će odustati od pregovora i niko ništa neće potpisati. Baš zato, mi pripremamo odgovor i na takvu mogućnost - kaže za Glas izvor blizak pregovaračkom timu

BEOGRAD - Paralelno sa uobličavanjem konačnih detalja Rezolucije o Kosmetu koju bi za vikend trebalo da usvoje poslanici Skupštine Srbije, eksperti koje je angažovao vrh vlasti pripremaju i plan za najgori scenario ..

alt= kompletan tekst...


Rugova spremio zastavu i himnu

BEOGRAD -Tim kosovskih Albanaca koji će pregovarati s Beogradom oko budućeg statusa Kosova i Metohije jedinstven je u jednom - da Kosovo treba da bude nezavisno.
Takođe, slažu se sa predlozima Kontakt grupe i svi do jednog smatraju da Srbima treba omogućiti povratak, sprovesti decentralizaciju i ne dozvoliti podelu Kosova. San o spajanju s Albanijom je, izgleda, odsanjan ..

alt= kompletan tekst...


Umesto Mladića love Župljanina

BEOGRAD - Vlasti Srbije i Republike Srpske upravo vode pregovore o predaji Stojana Župljanina koji bi već za dve nedelje mogao da se nađe u Hagu - tvrdi za Glas izvor iz vrha Republike Srpske. Naš sagovornik iz kabineta ..

alt= kompletan tekst...


Za istresanje stolnjaka preko terase 500 evra!

PODGORICA - Ukoliko na narednom zasedanju opštinskog parlamenta bude usvojen Predlog odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, stanovnici glavnog grada Crne Gore će, hteli to ili ne, konačno morati da prihvate pravila lepog ponašanja. Jer, sudeći po strogim kaznenim odredbama koje sadrži nedavno objavljeni ..

alt= kompletan tekst...