GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kosooki Denis iz Kikinde

KIKINDA - Mladi bračni par iz Šangaja Žan Lafeng (28) i Šon Fanli (28), koji su 1. maja u Kikindi napravili spektakularnu kinesku svadbu na banatski način, dobili su prinovu - sina Denisa, teškog 3,5 kilograma i dugog 53 centimetra.

Denis je svet ugledao 11. novembra i on je prva kikindska kineska beba koja je ovdašnju koloniju preduzimljivih trgovaca od dvadeset osoba uvećala za još jednog člana. Ponosni otac, koji u šali za sebe voli da kaže da je Kinez modernih evropskih shvatanja, kaže za Glas da su razmišljali da detetu daju ime Stefan, ali su se u poslednji čas opredelili da dečaka nazovu Denis. Tata Lafeng obećava da neće preterivati sa potomstvom i da će u dogledno vreme porodicu uvećati za još jednog člana, kao što to zakon dopušta u njegovoj otadžbini.

Objašnjava nam da između dece neće praviti starosnu razliku od pet godina, kako to nalažu propisi u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Ovaj par mnogim Kikinđanima ostao je u sećanju po raskošnoj svadbi kada se četrdesetak zvanica vozilo ulicama sa pet karuca, od kojih je jedna bila okićena specijalno za tu priliku sašivenom kineskom zastavom.

S. U.


vesti po rubrikama

^vesti

Kosooki Denis iz Kikinde
Kolima "ušao" kroz prozor
Zastava Evrope za Ginisa u Strazburu
Čobanica proglašena za ličnost 2005.
Priroda možda "lice godine"
"Upecali" ptičji grip
Do Diseldorfa i nazad za 99 evra
Umesto rekorda, oborene domine
"Klio III" najbolji evropski auto
Kornjačin 175. rođendan
   


     


FastCounter by LinkExchange