GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Umesto Mladića love Župljanina

BEOGRAD - Vlasti Srbije i Republike Srpske upravo vode pregovore o predaji Stojana Župljanina koji bi već za dve nedelje mogao da se nađe u Hagu - tvrdi za Glas izvor iz vrha Republike Srpske.
Naš sagovornik iz kabineta Vlade RS kaže da su već uspostavljeni kontakti sa Župljaninom.

- Pošto neke procene govore da je potpuno nerealno očekivati Ratka Mladića do kraja godine u Hagu, Beograd i Banjaluka, da bi smirili "nervozu" u Tribunalu, sasvim neočekivano su krenuli u lov na Župljanina. Jedan od glavnih inicijatora je ministar policije RS Darko Matijašević koji je svakodnevno kontaktu sa ministarstvima pravde i policije u Srbiji. Već su uspostavljeni neki kontakti sa Župljaninom za koga se tvrdi da se krije u Rusiji - veli naš izvor i dodaje da su do tog podatka došli kontrolišući njegovu porodicu, naročito suprugu koja živi u Banjaluci i koju je policija više puta uznemiravala, a stan pretresala.

Župljanina, koji je rođen 1951. godine u selu Maslovare kraj Kotor Varoši, Hag tereti za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata od 1991. godine. U tom periodu on je obavljao poslove načelnika regionalnog Centra službe bezbednosti, bio je član Kriznog štaba Autonomne regije Krajina, a kasnije RK, a bio je i specijalni savetnika predsednika RS.

S. V.


vesti po rubrikama

^politika

Tadić predložio dva entiteta
Priprema se plan i za najgori scenario
Rugova spremio zastavu i himnu
Nećemo prihvatiti nametnuto rešenje
Crkve prepuštene nemilosti Albanaca
Umesto Mladića love Župljanina
Dinkić: Sprečili smo nabavku satelita
 


     


FastCounter by LinkExchange