GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Obrt u istrazi o smrti trogodišnje Katarine Janković

Mališa nije silovao dete ?

Jedan podatak iz nalaza Instituta mogao bi istragu da usmeri u potpuno drugom pravcu nego što je to bilo do sada. Na odeći devojčice nađeni tragovi za sada nepoznate ženske osobe

BEOGRAD - Na gaćicama pokojne Katarine Janković (3) koja je preminula posle seksualnog zlostavljanja nisu nađeni tragovi osumnjičenog Mališe Jevtovića (31), rezultati su najnovijeg nalaza Instituta za sudsku medicinu, koji je dostavljen istražnom sudiji Okružnog suda.

- Stručnjaci instituta su sve tragove sa predmeta, koji su pripadali pokojnoj devojčici analizirali i upoređivali sa DNK profilom Jevtovića i zaključili da nijedan trag ne potiče od njega - kaže za Glas Vilijam Paspalovski njegov advokat.

Policija je Institutu dostavila gaćice deteta, dve "pampers" pelene, komade vate i druge stvari na kojima su primećeni tragovi različitih sadržaja. U nalazu Instituta ne kaže se precizno koji su to sadržaji, već se navodi opisno:" žućkasto - beličasti sasušeni sadržaj", "tragovi nalik krvi" i slično. Jedan ovakav trag pronađen je i na unutrašnjoj strani pelene, ali je utvrđeno da ne pripada Jevtoviću.

Osim njega, krv je radi DNK analize uzeta i majci Ani Filipović (26) osumnjičenoj za saučesništvo u ovom zločinu, ujaku i dedi pokojne Katarine, kao osobama koje su dolazile u blizak kontakt sa njom. Međutim, rezultati su pokazali da tragovi ne pripadaju nikome od njih.

Jedan podatak iz nalaza Instituta mogao bi istragu da usmeri u potpuno drugom pravcu nego što je to bilo do sada. Kako Glas saznaje, na odeći devojčice nađeni su tragovi za sada nepoznate ženske osobe.

Advokat Vilijam Paspalovski kaže da su negativni rezultati analize DNK još jedan dokaz koji ide u prilog odbrane da Jevtović nije kriv.
- Poslednji nalaz Instituta potkrepljuje tvrdnju odbrane da Mališa Jevtović to nije uradio. Za to, barem kako je istraga do sada pokazala, nema uopšte dokaza. Policija je prebrzo i nepromišljeno osumnjičila Mališu - tvrdi Paspalovski.

Jevtović je osumnjičen da je duže vreme seksualno zlostavljao Katarinu , dok se njena majka sa kojim je bio u vezi, tereti da mu je u tome pomagala. Oni su navodno dete vodili u Zvezdarsku šumu gde je Jevtović odvodio u žbunje i iživljavao se nad njom. Dete je 16. jula uveče preminulo u KBC Zvezdara usled naprsnuća jetre. U istrazi su sve negirali, a majka se branila da je devojčica pala sa kreveta i tako se povredila.
Stručnjaci Instituta za sudsku medicinu uskoro bi trebalo da urade veštačenje obdukcionog nalaza i preciznije se izjasne na koji način i kada su devojčici nanete povrede.


vesti po rubrikama

^hronika

Mališa nije silovao dete ?
Foto-robot nije Nino
Čekićem ubio penzionerku
Puškar "humano raseljavao" muslimane