GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U srednjoj školi u Zemunu skraćeni časovi, čitav mesec nema grejanja

"Zmaj" bez vatre

Dug je izmiren, "Beoelektrane" radove na kotlovima privode kraju, ali je i dalje neizvesno hoće li se rukovodstvo fabrike odlučiti da ogreje smrznute đake

Gotovo mesec dana časovi u Srednjoj tehničkoj školi "Zmaj" su skraćeni jer nema grejanja. Sve je počelo u septembru kada je škola ostala bez struje i vode. To je regulisano, ali su zaposleni u školi i učenici bili neprijatno iznenađeni činjenicom da su na početku grejne sezone ostali bez grejanja.

Problem pravi rukovodstvo fabrike "Zmaj", u čijem se dvorištu ova škola nalazi, i preko čijeg se kotlarskog postrojenja greje. I dok su se đaci smrzavali, rukovodstvo je tražilo da im Sekretarijat za obrazovanje i Grad plate zaostali dug, koji je narastao do 900.000 dinara, ali i da "Beogradske elektrane" srede parne kotlove, iako oni nisu ni zaduženi da sređuju ovu kotlarnicu. Dug je izmiren, ekipe "Beoelektrana" radove na kotlovima privode kraju, ali je i dalje neizvesno hoće li se rukovodstvo fabrike odlučiti da ogreje smrznute đake.

Kako nam je rekao Dragan Pavlović, direktor srednje tehničke škole "Zmaj", juče su kotlovi pušteni na pola sata.
- Smrzavamo se i dalje, a časovi su skraćeni. Kotlovi su radili samo pola sata. Baš smo se obradovali, ali u pitanju je bila proba tek ugrađene sonde. Fabrici je sve plaćeno što su tražili, ostalo je da im "Beoelektrane" dostave izveštaj o završenim radovima, pa da onda oni odluče da li će potpisati ugovor sa nama - rekao je juče Pavlović.

Jelena Dikić, iz informativne službe "Beogradskih elektrana", na koje je prebačeno staranje o kotlarnici, kaže da bi radovi trebalo da budu završeni danas.
- Rukovodstvo fabrike tražilo je od nas da uklonimo neke nedostatke na parnim kotlovima, koje je još 2003. utvrdio inspektor za parne kotlove, a "Zmaj" ih nije rešio. Od četvrtka su naše ekipe na terenu i trude se da sve završe, kako bi deca što pre dobila grejanje. Nakon završetka radova mora da se sastavi izveštaj i preda fabrici kako bi nam oni dali zeleno svetlo za puštanje grejanja - rekla je Dikićeva i dodala da im je u rešavanju ovog problema veliku podršku pružio Sekretarijat za obrazovanje.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Policija pisala prijavu nokautiranom starcu
Pšenica raste iz poda škole
"Zmaj" bez vatre
Stanovi i bolje obrazovanje
Kašalj je uvek znak bolesti!
Manje respiratornih infekcija
Saopštenje GSP-a
Ispravna samo dva izvora
Gradske vesti: Novi "Maksi" u sarajevskoj
 


     


FastCounter by LinkExchange