GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ilija Aleksić (73) dobio batine od radnika obezbeđenja zato što se žalio na buku

Policija pisala prijavu nokautiranom starcu

Povodom napada na Aleksića oglasilo se i Udruženje za zaštitu prava na nepokretnostima, istakavši da vlasti treba javno da osude ovakvo ponašanje, umesto "prećutnog odobravanja koje gradonačelnik Bogdanović i predsednik SO Zvezdara Popović daju obezbeđenju "Siti AGN"-a, izvođača radova"

Ilija Aleksić (73), koga je radnik privatne firme za obezbeđenje "DM foka gard" sa Voždovca u nedelju popodne udario pesnicom u glavu i povredio, oporavio se dovoljno da ispriča kako je došlo do napada.
Stanari zgrade u Ulici deset avijatičara 17- 25 na Konjarniku, u nedelju su odjednom, kako kažu, sa krova začuli nepodnošljivu buku.

- Čuo sam lomljavu, a odmah zatim i kako vrište deca komšije Krivokapića, sigurno preplašena "krljanjem" krova odmah iznad njihovog plafona - počinje svoju priču povređeni i vidno uznemireni Aleksić.

Sa komšijom Krivokapićem, Aleksić je zatim otišao do izlaza na krov, kako bi videli šta se dešava. Međutim, u trenutku kada su otvorili vrata, na njih je, kako kažu, bačena velika količina građevinskog materijala.

- Radnici su lopatom na nas bacili izmrvljeni beton koji su lomili i odvaljivali sa krova. Kad smo im rekli da nemaju potrebne dozvole za rad, počeli su da prete da sami siđemo dole, ili će nas oni gurnuti- kaže Aleksić i dodaje da je u tom trenutku šest - sedam radnika, koliko ih je bilo na krovu, počelo da gura njega i Krivokapića.

- Odjednom, ničim izazvan, jedan od njih me je dva puta pesnicom udario u glavu, prvo u levu slepoočnicu, a odmah zatim i u desnu stranu lica. Raskrvario mi je i posekao nos, a slomio mi je i naočare. Na trenutak sam izgubio svest i pao -kaže Aleksić koji je pri padu povredio i lakat.

Aleksić ne zna ime napadača, ali kaže da je on verovatno vođa obezbeđenja, jedini ima motorolu i komunicira njom.
Tada su na krov došla još dva stanara zgrade, Boris Aleksić, sin napadnutog i Miodrag Krivokapić.
- Pitao sam ga zašto me je udario, a on je odgovorio da nije hteo - kaže starac.

Zatim je, prema rečima starijeg Aleksića nastupila verbalna rasprava između komšija i napadača, a jedan radnik se zatrčao ka njima sa motkom u rukama. Tada je, kako dalje pričaju Aleksići, na krov pristigao i komšija Branko Kujundžić, a svi radnici osim onog s motorolom, napustili su krov preko skele. Policija je došla posle pola sata, na poziv komšija iz susednih zgrada.
- Trojica policajaca su prvo saslušali obezbeđenje. Kad sam im ispričao da nikoga nisam napao i da sam ja dobio batine, policajac Ljubiša Mitić je rekao da će svejedno pisati prijave protiv mene, mog sina i komšija, iako nikoga nismo napali.

Boris Aleksić je zatim pokušao da objasni policiji kakva su iskustva imali sa pripadnicima obezbeđenja.
- Rekao sam policajcu Mitiću da se obezbeđenje ponaša divljački, a on ih je uzeo u zaštitu i rekao da smo mi u porodici nepismeni.

Komentar od optuženog "motorolaša" nismo uspeli da dobijemo jer telefonski broj firme "DM foka gard" nigde nije zvanično registrovan, a nemaju ga ni druge firme koje se bave istim poslom. Čak ni Agencija za privredne registre ne može da da podatke o ovoj firmi. Problem će ubuduće biti i identifikacija radnika obezbeđenja jer su pripadnici "DM foka gard" skinuli svoje radne uniforme nakon što su mediji objavili njihove fotografije.
Povodom napada na Iliju Aleksića oglasilo se i Udruženje za zaštitu prava na nepokretnostima, istakavši da vlasti treba javno da osude ovakvo ponašanje, umesto "prećutnog odobravanja koje gradonačelnik Nenad Bogdanović i predsednik opštine Zvezdara Milan Popović daju obezbeđenju "Siti AGN"-a, izvođača radova ".

Prema rečima Milovana Mračevića, predsednika Udruženja, "prećutno odobravanje" predstavlja "šamar Ministarstvu za rad i zapošljavanje, koje je nedavno izradilo Nacionalnu strategiju za borbu protiv nasilja". Mračević naglašava da je od Ministarstva zatraženo da se izjasni o dešavanjima na Konjarniku, kako bi "bar neka zvanična institucija konačno progovorila o nasilju koje se dešava u opštini Zvezdara".
Mirko Kalezić, predsednik Skupštine stanara Aleksićeve zgrade, objašnjava da su prošle nedelje, kada je došlo do tuče, stanari upozorili radnike investitora "Prima stana" da ne skidaju izolaciju sa krova, pošto su komšije jedva sakupile 600.000 dinara od milion i 800 hiljada, koliko je bilo potrebno da bi se ona postavila.

- Međutim, oni su i dalje nastavili sa uništavanjem izolacije, a mi smo pozvali policiju, koja je konstatovala da oni na to imaju prava, a mene priveli u stanicu iz koje sam kasnije pušten. Kada je Ilija sa još jednim komšijom ponovo otišao da ih upozori da prestanu, pošto je prošlo četiri sata popodne i po kućnom redu nije smela da se pravi buka, a bebe u zgradi od njih nisu mogle da spavaju, sedmorica iz obezbeđenja su nasrnula na njih dvojicu. Aleksiću su slomili naočare i srušili ga na zemlju, a onda je jedan od njih pokušao da ga šutne. Srećom, tu je bio Ilijin sin koji je to uspeo da spreči, tako što je stavio nogu između njih dvojice - ističe Kalezić.

D. M. - A.D.M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Policija pisala prijavu nokautiranom starcu
Pšenica raste iz poda škole
"Zmaj" bez vatre
Stanovi i bolje obrazovanje
Kašalj je uvek znak bolesti!
Manje respiratornih infekcija
Saopštenje GSP-a
Ispravna samo dva izvora
Gradske vesti: Novi "Maksi" u sarajevskoj
 


     


FastCounter by LinkExchange