GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Vlada Srbije danas usvaja rezoluciju o Kosovu i Metohiji

Tadić van srpskog tima

Nema razloga da predsednik Tadić bude u timu, jer mi, na kraju krajeva, razgovaramo sa svojom pokrajinom. Ipak, predsednik nije zatvorio vrata razgovorima i njegov stav umnogome će zavisiti i od poruke koju dobije od predsednika Rusije", kaže za Glas izvor blizak predsedniku Srbije

BEOGRAD - Sve je spremno da Vlada Srbije na današnjoj sednici donese rezoluciju o platformi za pregovore o budućem statusu Kosova i Metohije, koja će se ubrzo zatim naći pred poslanicima Skupštine ..

alt= kompletan tekst...


Prvoslav Davinić o detaljima nabavke skupocene opreme za potrebe Vojske

"Satelit" preko Devičanskih ostrva

Od posla se odustalo zbog nedostatka novca

BEOGRAD - Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić potvrdio je juče da je posrednik u sklapanju posla sa izraelskom firmom Imidžset o zakupu satelita Eros, bila kompanija "Kamira krik korporejšn" koja ima ..

alt= kompletan tekst...


JP "Železnice Srbije" i skretnice nabavilo kršeći zakon o javnim nabavkama

Sa pruge skrenulo šest miliona evra

BEOGRAD - Posle afere sa vozovima i lokomotivima Glas je otkrio da je poslovodstvo JP "Železnice Srbije" sklopilo sa firmom Fosloh ugovor o nabavci skretnica vredan šest miliona evra, ponovo kršeći Zakon o javnim ..

alt= kompletan tekst...


"Narodna knjiga" izdala bez dozvole udžbenik matematike za sedmi razred

Đaci uče iz falš knjiga

U Ministarstvu prosvete i sporta kažu da za alternativne udžbenike i dodatnu literaturu izdavači ne moraju da imaju dozvolu jer učenik u slobodno vreme može da čita šta hoće

BEOGRAD - Izdavači i trgovački putnici skoro svaki dan obilaze škole i nude im različite zbirke zadataka, čitanke, radne listove i časopise koji nisu redovno školsko gradivo, ali se mogu koristiti u nastavi kao dodatna ..

alt= kompletan tekst...


SPS uslovljava, Dinkić ne odstupa

BEOGRAD - Predstavnici vladajuće koalicije najavili su podršku Predlogu budžeta, dok Socijalistička partija Srbije podršku uslovljava usvajanjem njihovih amandmana. Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić ..

alt= kompletan tekst...


Slavni tenor Andrea Bočeli pred večerašnji nastup u Areni

Maradonin saigrač

- Trudim se da dostignem bravure Franka Korelija
- Deo prihoda od koncerta biće odvojen za izgradnju zgrade buduće beogradske opere

Veoma sam uzbuđen što sam doputovao u zemlju koja mi je blizu geografski, ali u kojoj do sada nisam boravio - rekao je Andrea Bočeli, slavni italijanski tenor, prilikom jučerašnjeg susreta sa beogradskim novinarima ..

alt= kompletan tekst...


Pet godina od misteriozne smrti istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića

Ko je ubio sudiju?

- Telo sudije posle obdukcije na Institutu za sudsku medicinu nije prebačeno u kapelu jer bi ljudi po boji očiju i kože videli da je ubijen - tvrdi sestra sudije Jelena Simeunović

BEOGRAD - Ni posle pet godina smrt istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića (63) nije razjašnjena. Sudija Simeunović ostaće upamćen po tome što nije hteo da potpiše nalog za hapšenje ..

alt= kompletan tekst...