GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Specijalnom sudu počelo suđenje novosadskoj grupi pljačkaša

Za pola godine oteli 2,2 miliona

Vođa grupe Zoran Popović Ćelavi (28) izjavio da mu je sve "namestio" svedok saradnik Saša Suvajdžić, za koga tvrdi da je dugogodišnji narkoman

BEOGRAD - U Specijalnom sudu juče je, pred većem sudije Dragoljuba Albijanića, počelo suđenje desetočlanoj novosadskoj grupi, optuženoj za 15 razbojništava u Vojvodini, u kojima su "zaradili" 2,2 miliona dinara.

Razbojništva su počinili od avgusta prošle do januara ove godine. Vođa ove kriminalne grupe bio je Zoran Popović Ćelavi (28), izbeglica iz Pakraca. Na optuženičkoj klupi se nalaze i Saša Kuzmanović Kuzman (23), Bojan Gudurić (24), Đuro Lončar (37), Rajko Apić (28), Svetlana Trbulin (44) i njene kćerke Ljiljana (31) i Tijana (19) i Dragan Đuranović (28) Lija, dok je Dušan Dimitrov Korla (34) u bekstvu. Ova grupa je opljačkala tri pumpe "Lukoil-Beopetrola" u Somboru i Baču i odnela plen od 600.000 dinara. Pokušali su da opljačkaju i četvrtu pumpu, na autoputu Beograd-Batrovci, u blizini Sremske Mitrovice, ali je radnik zaključao pumpu.

Iz pumpe NIS "Naftagas" u Srbobranu odneli su 229.000 dinara, iz pošte u Novom Sadu 213.000 dinara, a iz novosadske kladionice "Olimpik" 228.000 dinara. Meta pljačke bila je i zlatara u Srbobranu, vlasništvo Ester Androcki, iz koje su oteli zlatni nakit vredan 413.000 dinara, preduzeće "Vizor" u Temerinu ojadili su za 219.000 dinara, kao i firmu "Ekspres-gas" iz koje je odneto 174.000 dinara. Diskont "Matijević" u Somboru olakšali su za 30.000 dinara, a bračni par Zorana i Gerhardu Dil, gastarbajtere iz Srbobrana za 74.640 dinara. U svim "akcijama" su primenjivali isti scenario. Posle tipovanja su upadali maskirani fantomkama i naoružani pištoljima, a neke od žrtve su vezivali selotejpom. U pljačkama je učestvovao i Saša Suvajdžić, koji je tokom istrage postao svedok-saradnik.

- Ništa nisam uradio. Sve ovo je izmislio Saša Suvajdžić, koji mi je u zatvoru predlagao da postanem svedok- saradnik. On mi je na ručkovima u Centralnom zatvoru slao ceduljice sa takvim predlogom, jer se plašio da ga pošalju u zatvor u Sremskoj Mitrovici, pošto tamo ima puno poznatih. Osim toga on je dugogodišnji narkoman - izjavio je Popović koji je u zatvoru proveo pet i po godina.

On je naveo i da je 1996. bio u JSO, odnosno da je "radio pri DB u JSO", ali da je iz te jedinice kasnije izašao. Dodao je i da je "imao mogućnost da pobegne iz zemlje, ali da to nije učinio".

Krivicu su juče porekli i Saša Kuzmanović i Bojan Gudurić, koji je za Suvajdžića rekao da je bio u specijalnim jedinicima i da se drogira, kao i Đuro Lončar iz Gline, koji je u Republici Srpskoj krajini zbog ubistva osuđen na 11 godina zatvora. Popovićeva verenica Ljiljana Trbulin takođe je porekla optužnicu, dok se Rajko Apić branio ćutanjem. Suđenje se nastavlja danas.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Ko je ubio sudiju?
Za pola godine oteli 2,2 miliona
Mladiće tukli pepeljarom
Jastukom ugušio staricu, pa je zapalio