GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


SPS uslovljava, Dinkić ne odstupa

BEOGRAD - Predstavnici vladajuće koalicije najavili su podršku Predlogu budžeta, dok Socijalistička partija Srbije podršku uslovljava usvajanjem njihovih amandmana. Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić rekao da će "svi koji pripadaju vladajućoj koaliciji i imaju sporazum o podršci Vladi Srbije" glasati za budžet.

Međutim, poslanik SPS-a Milorad Vučelić rekao je da ta partija nije spremna da unapred da podršku budžetu, već će njegovo usvajanje usloviti "nizom amandmana, jer nije reč samo o budžetu, već i zakonima koji ga prate". Očekujemo, rekao je on, da ćemo u naredna dva dana ozbiljno razgovarati. Za nas su sve te restrikcije koje danas zovu javnom potrošnjom neprihvatljive, kao i metod otpuštanja, da bi se u masi plata povećala količina novca, rekao je Vučelić. On je naveo i da se u Predlogu budžeta ne vidi razvojna dimenzija, kao i da SPS smatra da bez novog zapošljavanja i razvoja i izgradnje infrastruktirnih objekata "nema boljitka" i dodao da će ta stranka zahtevati da bude upoznata i na koji način će biti izveden novi aranžman sa MMF-om.

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je prethodno da nema naznaka da će bilo koja poslanička grupa u Skupštini Srbije davati amandmane koji mogu bitno da poremete suštinu sa MMF-om dogovorenih zakona. Dinkić je naveo da nema nameru da sa poslaničkim grupama pravi kompromise, prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^ekonomija

U igri Ašmor, Radulović i Delta
Cena benzina krpi drumove
Izvoz i uvoz bez carine
Kupci u redu za rafinerije
SPS uslovljava, Dinkić ne odstupa