GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 12. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privedeni doktor Lazar Tomašević i njegova supruga zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom

Lečili čak i leukemiju šećernom vodicom

BEOGRAD - Beogradska policija privela je istražnom sudiji dr Lazara Tomaševića (79), osnivača samostalne specijalističke ordinacije medicine rada "Dr Lazar Tomašević" iz Beograda, i njegovu suprugu Draganu Džudović-Tomašević (50) zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i varali pacijente oštetivši ih za do sada utvrđenu sumu od 4.780.800 dinara.

Policija je juče saopštila da je ovaj bračni par od 1991. do 9. novembra 2005. godine, kada su uhapšeni, dovodio u zabludu pacijente da leče sve teške bolesti, poput raka i leukemije. Dragana se pritom i lažno predstavljala kao doktor jer to nije bila ni po struci, ni po zvanju.

U saopštenju se navodi da su Tomaševići neovlašćeno spravljali i izdavali navodne praantibiotike i antivirusne supstance u prostorijama ordinacije i porodične kuće. Od pacijenata su zahtevali da im potpišu dokument kojim preuzimaju odgovornost za eventualni neuspeh lečenja. Tako su ih dovodili u zabludu da će ih ti "lekovi" dovesti do izlečenja, a pritom im tražili i uzimali novac za tretmane i lečenje za koje su unapred znali da nije moguće.

Kako se dalje navodi, Dragana je lečenje naplaćivala po 10.000 dinara do čak 18.000 evra. Takođe je primala pacijente i imala uvid u medicinsku dokumentaciju, pripremu pacijenata za lečenje, kao i vođenje internih i drugih evidencija o zdravstvenom stanju pacijenata iz zvaničnih medicinskih institucija, zakazivala tretmane... Pacijenti koji bi im poverovali odricali su se prepisanih terapija od lekara specijaliste koji su im dijagnostikovali bolest i isplaćivali im novac za navodne lekove, koji nisu registrovani kod nadležnih institucija, i koji su nepoznatog hemijskog sastava, porekla i medicinskih indikacija kod tretiranih pacijenata.

P. R.


vesti po rubrikama

^društvo

Zbog uvrede - u ludnicu!
Nestala još 1,5 penzija
Lečili čak i leukemiju šećernom vodicom
"Tamiflu" samo uz recept
Krivične prijave protiv veledrogerija