GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 12. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nova previranja u najmlađoj beogradskoj opštini

Krivična prijava protiv predsednika

Odbornik Slađana Bajić kaže da je odbila zahtev Rajka Matovića koji je od nje tražio da potpiše četiri evidenciona listića, čime bi bio obezbeđen kvorum za "fantomske" sednice

Slađana Bajić, nezavisni odbornik iz Surčina, podnela je u sredu Četvrtom opštinskom sudu krivičnu prijavu protiv Rajka Matovića, predsednika opštine Surčin, zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava. Nju su podržala i preostala četiri nezavisna odbornika koja su pre desetak dana istupili iz odborničke grupe Srpske radikalne stranke.

- Matović je 19. oktobra poslao radnika obezbeđenja Dragoljuba Vidojevića, da potpišem četiri evidenciona listića za naredne sednice, sa obrazloženjem da je to naređenje stiglo iz vrha stranke. Ja sam odbila da to uradim - priča Bajićeva i dodaje da je Rajko Matović na taj način hteo da obezbedi kvorum za četiri naredne "fantomske" sednice.

Listiće delio samo "interno"

Rajko Matović potvrdio je za Glas da tražio od odbornika da potpišu evidencione listiće, ali da je na taj način želeo samo da proveri njihovu lojalnost.
- To je bio lično moj stav, a ne stranke. Želeo sam da proverim svoje odbornike i njihovu lojalnost. Te listiće sam kasnije pocepao, nije mi padalo na pamet da ih zloupotrebim. Oni sada žele na sve moguće načine da me kompromituju - objašnjava Matović i dodaje da će naredna sednica SO Surčin biti zakazana u zakonskom roku do 27. novembra.

Osim nje, evidencione listiće nije želeo da potpiše ni Jovan Sretković, dok je pritiscima podleglo preostalih pet odbornika Srpske radikalne stranke - Stevan Radovanović, Tatjana Bedić, Stojanka Mlađenović, Slobodan Mihailović i Luka Lazić. Svoj potpis na evidencione listiće stavili su i oni odbornici koji su nekoliko dana kasnije istupili iz odborničke grupe SRS.

- Bio sam zatečen kad je predsednik tražio da potpišem evidencione listiće za naredne četiri sednice. On mi je rekao da će, ukoliko to ne uradim, biti uvedene privremene mere. Na moje pitanje čija je to ideja, odgovorio je da je to stav viših organa. Oduvek sam poštovao stranačku disciplinu, zato sam i ovog puta potpisao evidencioni listić za sednicu koja je trebala da se održi 27. oktobra, ali sednica je otkazana - priča Stevan Radovanović, odbornik iz Surčina.

Kako tvrde odbornici nezavisne grupe, u Surčinu se nastavlja masovno istupanje iz Srpske radikalne stranke. Do sada je samo u Surčinu bez okolnih sela vraćeno stotinak članskih knjižica, koje će kada stignu i one iz Progara, Petrovčića, i Jakova, biti upućene na adresu stranke u Zemunu.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Krivična prijava protiv predsednika
Smrtonosan pad sa četvrtog sprata
Udar na urbanu kulturu
Kažnjeno 20 odsto radnji
Nova oprema za zdravija pluća
Novi led u "Pioniru"
"Dostojevski" za Vuka Draškovića
Pao plafon u školi "Stefan Nemanja"
Gradske vesti: Kraj sezone letnjih bašta
 


     


FastCounter by LinkExchange