GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 11. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Poslanici u Skupštini Srbije (ne) opraštaju grehe Velimiru Iliću

Više prostote nego asfalta

Pejčić: I Knjaz Miloš je imao veoma sličan rečnik, pa je stvorio Srbiju

BEOGRAD - Ministar policije Dragan Jočić, braneći kolegu Velimira Ilića, prema mišljenju mnogih nadmašio je i raniji pokušaj lične odbrane za "mladalački" greh obijanja trafika, kada se dosetio da ga nije umesno pitati za "paklicu cigareta u danu kada gori Hilandar". Šef srpske policije u svojoj jučerašnjoj "propovedi" pozvao je medije da oproste ministru Iliću zbog njegovih optužbi da B92 finansiraju najveći kriminalci u zemlji. Jočić je Ilićeve kvalifikacije na račun B92 pripisao "lošem danu" lidera NS-a, upućujući novinare na drumove diljem Srbije da se uvere da "nema puta koji nije asfaltiran i uređen".

- To je stvar koja Iliću oprašta sve, pa i to što je nešto tako rekao - "zaključio" je Jočić.
Poslanik SDP-a Meho Omerović, međutim, misli suprotno. - Izgleda da u Vladi Srbije svaki ministar ima po jedan loš dan, pa izračunajte koliko loših dana imaju građani pod ovakvom vladom. Drugo, čini mi se da je Ilić više kilometara prostota prostro po Srbiji nego kilometara asfalta. Sramota je da vladajuća koalicija ostaje samo zarad ličnih interesa, što je priznao i potpredsednik DSS-a Vladeta Janković. Jočić je otišao i korak dalje i pokazao da je vlada izgubila svaki kompas osim onog koji glasi "golo očuvanje vlasti".

I za poslanika SPO-a Blagicu Kostić nedopustivo je da Jočić pokušava da abolira Ilića: - Posao ministra policije je da reaguje u slučajevima kao što je nabavka lokomotiva, kao i na ono što govori Ilić i optužbe koje je izneo. Očekujem da se Jočić ponaša u skladu sa zakonom, a njegovo privatno mišljenje me uopšte ne zanima. Poslanik Ilićeve grupacije "devet plus devet" Bogoljub Pejčić kaže da je Ilić čovek iz Srbije i da ima rečnik koji ima. Ali, dodaje on, ne treba da se zaboravi da je Knjaz Miloš imao veoma sličan rečnik pa je stvorio Srbiju.

- Ne možete danima i mesecima da iritirate jednog čoveka na način na koji se iritira Ilić i naziva lažovom i lopovom, a od njega očekivati da stoički podnese sve epitete. I problem je kada on odreaguje na srpski način - navodi Pejčić, dodajući da se slaže s Jočićem da treba gledati ukupne rezultate, a ne samo njegove ekscese.

G. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Albanci traže ratnu odštetu
Više prostote nego asfalta
Krga hteo da spreči nabavku satelita
Srbija neće da se meša u referendum
Rajs: Ugroženi kosovski Srbi
Čekajući fajront: F(l)ašisti
 


     


FastCounter by LinkExchange