GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 11. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Delta (ni)je kupila akcije Meraktora

LJUBLJANA - Kompanija KD grupa nije prodala svoje učešće u slovenačkom trgovačkom koncernu "Merkator" Delta holdingu, tvrdi ljubljanski "Dnevnik". Taj list se poziva na "pouzdane izvore", koji demantuju pisanje lista Finance, koji je objavio da je prvi čovek KD grupe Matjaž Gantar prodao deset odsto učešća u "Merkatoru" srpskoj kompaniji Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković.

KD grupa je te informacije, kako piše Dnevnik, i zvanično demantovala, dok su se odgovorni u Delti na pitanje da li su informacije o kupovini deonica tačne "zlobno nasmešili, u smislu da je to za sada samo njihova pobožna želja". Ko stoji u pozadini priča o ulasku srpskog kapitala u Merkator može se samo nagađati, ali prema raspoloživim informacijama, od toga bi najviše koristi mogao imati predsednik uprave "Merkatora" Zoran Janković, piše Dnevnik.

Međutim, piše Finance, "drugi izvori kažu da je informacija tačna". "Finance", takođe, nezvanično saznaje da će u Beograd otputovati prvi čovek Istrabenca Igor Bavčar, koji vodi taj posao. Bavčar će se "verovatno sresti sa Miškovićem", navodi list, prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Firme izgubile 52 milijarde
Otkazi pa veće plate
MMF nije kaznio Srbiju
Delta (ni)je kupila akcije Meraktora