GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ojdanić dao paraf za "Cvećaru 2"

BEOGRAD - Ako novi ministar odbrane Zoran Stanković istraje u nameri da na čistac istera sve sumnjive rabote sa izgradnjom i dodelom luksuznih vojnih stanova, onda će i njegovi najveći protivnici morati da zaćute. Tim Inspektorata Ministarstva odbrane već nekoliko dana istražuje ugovore o izgradnji vojnih stanova.

Prema saznanjima Glasa, rešenja za stanove u "Cvećari 2" potpisao je Dragoljub Ojdanić, kao ministar odbrane, 10. oktobra 2000. godine, neposredno pre smene sa ministarske funkcije. Useljenje je bilo planirano maja 2001, ali je odloženo, kao i 2002. godine kada ga je stopirao tadašnji ministar Velimir Radojević. Radojević je rekao da je u Ministarstvo došao kada su radovi već bili u završnoj fazi, ali upotrebna dozvola nije mogla da se dobije jer kvadratura stanova nije odgovarala projektu.

- Tačno je da su odstupanja bila od 60 do 100 kvadrata i zato sam sazvao sve značajne službe da rešimo taj problem. Rekao sam: "Gospodo generali, ne možete da se useljavate u stanove koji vam po rešenjima ne pripadaju". Zaključeno je da se stanovi preurede, prilagode rešenjima i da višak prostora pripada izvođaču radova - kaže Radojević. On dodaje da mu nije poznato otkuda se pojavio višak prostora, ali sumnja u moguće dogovore budućih stanara i izvođača radova.

- Za vreme mog mandata, do marta 2003. napravljen je Pravilnik o dodeli stanova i jedinstvena rang-lista. Znalo se koliko ko ima bodova i po činu i stažu. Taj Pravilnik je kasnije suspendovan, ali to je pitanje za moje naslednike - kaže Radojević. I Boris Tadić je kasnije predložio da se prodajom "Cvećare 2" dobije više stanova manje kvadrature i ponovo odložio useljenje, a generali su se konačno uselili u junu ove godine za mandata Prvoslava Davinića. On je u amanet Zoranu Stankoviću ostavio i misteriju sa izgradnjom kompleksa zgrada kod Vojne akademije, jer je rešenje o gradnji na ovoj lokaciji, čiji je investitor Vojnograđevinski centar, doneto takođe u vreme njegovog ministrovanja u decembru prošle godine.

Inače, stanari "Cvećare 2" u Raškoj ulici na Banjici, kojima se mimo rešenja "pojavio" višak prostora čak i do stotinu kvadrata, moraće tu razliku da otkupe po tržišnim cenama, a tek onda da sklope ugovor sa Ministarstvom odbrane o otkupu stana, saznaje Glas iz dobro obaveštenih vojnih izvora.

S. V - V. N.


vesti po rubrikama

^tema

Kamuflaža za ljude na ivici zakona
Ojdanić dao paraf za "Cvećaru 2"
Svetski fiziolozi na VMA
 
 


     


FastCounter by LinkExchange