GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ostavljena beba smeštena na kliniku u Tiršovoj

Porodila se sama, pa ostavila sina

Lekari Hitne pomoći koji su pregledali bebu na mestu gde su je nesavesni roditelji ostavili konstatovali da joj pupak nije stručno odsečen, što ukazuje da se majka možda porodila kod kuće. Roditelji, ako budu pronađeni, moraće da snose zakonske posledice

Muško dete, staro samo nekoliko dana, koje je preksinoć pronađeno ispred stana Milene Jakšić, u Bulevaru Mihaila Pupina 171, smešteno je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici i u dobrom je zdravstvenom stanju, saznali smo u ovoj ustanovi. Lekari Hitne pomoći koji su bebu prvi pregledali, na mestu gde su ga nesavesni roditelji ostavili, konstatovali su da pupak nije stručno odsečen, što ukazuje da se majka možda porodila kod kuće.

- Vratila sam se iz doma zdravlja oko 17 sati i pozvala komšinicu Ružicu Nastasić da popijemo kafu. Ispred ulaza smo videle zamotuljak, ali smo pomislile da je neko ostavio đubre jer nije bio na otiraču, već na betonu. Kad smo ponovo izašle u hodnik, videle smo kako iz zamotuljka drmaju nožice na kojima su bile plave patikice. Pozvala sam odmah policiju. Kad je bebica počela da plače uzela sam je u naručje i pokušala da je umirim - priča uplakana Milena Jakšić, penzionerka ispred čijih vrata je pronađena beba.

Prema njenim rečima, dete je bilo čisto, ali još modro, pošto je staro svega nekoliko dana. Majka mu je ostavila flašicu, dobro ga utoplila sa dve benkice i kapicom, a i prstići su mu bili pokriveni. Bio je uvijen u čaršav i ćebe, tako da nije mogao da se prehladi.

U Centru za socijalni rad u Novom Beogradu saznali smo da će beba iz Tiršove biti odvedena u Centar za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici.

- Koliko znam, roditelji se nisu javljali, ali i ako se jave, moraće da dokažu roditeljstvo. Zbog ovog postupka moraće da snose određene zakonske posledice - rekla je za Glas Svetlana Janković, koordinator u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Eksplozija bombe, štete nema
U penziju sa otpremninom
Porodila se sama, pa ostavila sina
Sud podržava, policija preti
Sve što sija mora i da košta
Sprečiti da deca stradaju na ulicama
Nađen mrtav sa glavom u kofi
Na krov zbog neispravnih kočnica
"Planule" vakcine protiv gripa
Sinoć u gradu: Tik, tik, tik za Beograđane
Gradske vesti: Radnička zatvorena zbog radova
 


     


FastCounter by LinkExchange