GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Stranka bivšeg režima muzikom mučila profesore iz SAD

JUL prepao Amerikance

BEOGRAD - Grupu američkih profesora i studenata, koji ovih dana borave u Beogradu na poziv Fakulteta za menadžment malih i srednjih preduzeća, sačekalo je neprijatno iznenađenje kada su se preksinoć smestili u internatu ovog fakulteta u Ulici Đure Đakovića 31.

Oko 19.30 iz susedne zgrade, u kojoj se nalazi direkcija Jugoslovenske levice, trgla ih je glasna muzika i upozorenje megafonom da se nalaze na tuđoj imovini, da im se bezbednost ne garantuje i da će o tome biti obaveštena i američka ambasada i policija! Ekipe MUP-a te večeri zaista su intervenisale čak dvaput, obaveštena je i Ambasada SAD, a posle dva sata, umorni gosti mogli su na počinak. Dan kasnije, Nenad Đorđević, vlasnik ovog fakulteta i, kako kaže, kompleksa zgrada u Ulici Đure Đakovića 31, i Dragana Kuzmanović, generalni sekretar JUL-a, govore za Glas o ovom incidentu.

- Reč je o tome da je grupa huligana, koji sebe nazivaju JUL-om, uznemiravala naše goste. Dolazak i boravak 14 profesora i studenata iz Amerike, s kojima dugo sarađujemo, regularno je prijavljen. U ponedeljak uveče stigli su iz Budimpešte, pre toga su bili u Beču, a kada su pošli da se odmore i smeste u naš internat, grupica iz susedne zgrade napravila je scenu da zaista nije bilo prijatno. Gostima želimo da predstavimo Beograd i Srbiju kao kulturni i svetski centar, a doživeli smo da nas obruka pet osoba.

Puštali su četničke pesme, govorili o Americi najružnije reči... - kaže Đorđević i očekuje da će sudski postupak iseljenja ove stranke iz njegovih prostorija uskoro biti okončan. - Gostima fakulteta, uz izvinjenje, objasnio sam da je reč o ostacima starog režima i da više neće biti problema - kaže Đorđević. On je preksinoć pozvao policiju, koja je, kako kaže, upozorila julovce "da će ih pohapsiti ukoliko se ne smire". Dragana Kuzmanović kaže da je u stranku došla čim ju je stranačko obezbeđenje obavestilo da su tu strani državljani.

- Nas niko o tome zvanično nije obavestio i zato smo hteli da upozorimo strance da se nelegalno nalaze na našem posedu i da im je samim tim bezbednost dovedena u pitanje. Poruke smo govorili i na engleskom i na srpskom, a tačno je da je bilo i muzike "Ko to sinoć kroz Topolu prođe", ali ne verziju s Karađorđem, nego s Miloševićem - objašnjava Kuzmanovićeva. Na njihov zahtev, dodaje, policija je proverila ko su ljudi u susednoj zgradi koja je "sudskim putem potvrđena kao vlasništvo JUL-a."

V. N.


vesti po rubrikama

^vesti

JUL prepao Amerikance
Srbi rade "ono" 128 puta godišnje
Sutra penzije
Lepoj Breni zabranjen nastup na HTV
Ulovili vepra od 250 kila
Opozvan Simurdić
   


     


FastCounter by LinkExchange