GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Oštećeni vaterpolisti protestuju povodom osnivanja "Bečeja 2005"

Bazen za pranje love

"Bečej 2005" preuzima od VK "Bečej" naziv, boje, maskotu i zaštitni znak kluba, koristeći iste objekte i infrastrukturu. Ovakav potez ima jasan cilj da se izbegnu dugovanja prema društvu i prema igračima kako VK "Bečej" tako i VK "Mladost", kažu vaterpolisti

Bivši igrači Bečeja, koji su ostali bez ugovorenog novca posle propasti kluba, gde se nezvanično govori o ukupnom dugu koji premašuje milion i po evra, osudili su osnivanje "Bečeja 2005" i situaciju u kojoj su se našli pokušali su da objasne saopštenjem za javnost. Kako tvrde vaterpolisti, ovde je reč o jednostavnom gašenju kluba da bi se izbrisala dugovanja (poput gašenja firmi), a zatim i osnivanje novog kolektiva od istog čoveka Đorđa Badže Predina, gde "novi" klub preuzima iste klupske boje, maskotu... Takođe, vaterpolistima nije jasno kako je "Bečej 2005", ako je novoosnovani klub, odmah dobio pravo da se takmiči u najjačem rangu.

Za razliku od predsednika VSSCG Aleksandra Krstića, koji nije bio upoznat sa trenutnom situacijom zbog "službenog odsustva", generalni sekretar VSSCG Dragan Solomun bio je raspoložen za razgovor povodom otvorenog pisma bivših vaterpolista Bečeja.

- Dobili smo pismo u kojem se nekadašnji igrači Bečeja protive osnivanju novog kluba pod nazivom Bečej 2005. Bes kod igrača izaziva to što se u upravi novoformiranog kluba pojavljuju čelnici kluba koji je bankrotirao i ostao im dužan. Ova tema će biti uvrštena kao jedna od tačaka dnevnog reda na sednici Skupštine VSSCG, koja će biti održana u nedelju u Kotoru - rekao je Dragan Solomun.

Jedan sa liste oštećenih igrača Uroš Ganović inače sada član Budvanske Rivijere i pravnik, kaže da su do sada čelnici Saveza bili gluvi na njihova upozorenja.

- Igrači su pojedinačno tužili klub za isplatu. Neki od njih u dobili pravosnažnu presudu da im se isplate dugovanja, a kod nekih je postupak u toku. Problem je što je klub ugašen, pa samim tim sredstva ne mogu da se naplate. Iza svega je Đorđe Predin koji od početka kontroliše situaciju iz senke - izjavio je Ganović.

D. Rodić


vesti po rubrikama

^sport

Bazen za pranje love
Saopštenje bivših vaterpolista VK Bečej
Pantić u Zavodu za transfuziju
Sloga ruši Hrvate
Zvezda za utisak
Obradović traži pomoć publike
Ljubomir Travica preuzeo Latinu
Marko Jarić demantovao Kasela
Karolina Panters otpustila lezbijke
Olivera blam što nema klub
UEFA suspendovala Jestrovića
 


     


FastCounter by LinkExchange