GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi detalji o tragičnoj pogibiji ljubavnog para u Zrenjaninu

Dajana štitila ubicu iz ljubavi

Zbog modrica na licu Dajana nije vodila vesti na TV "Luna", ali je sprečile kolege da prijave njenog dečka. Vlasnik televizije je pozvao Hajdina i pitao ga da li zna da mu je devojka pretučena, na šta je on uzvratio: "Mislio sam da je stavila malo više šminke".

ZRENJANIN - Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Goran Zec izjavio je juče da nisu tačne priče da je policajac Hajdin Hasanaj (24) na metku kojim je ubio svoju devojku Dajanu Žigić (20) iz Kleka urezao njeno ime.

Hasanaj je u ponedeljak, u ranim jutarnjim satima, u automobilu "opel kadet" crvene boje, pucao u Žigićevu, a zatim i u sebe. Po izlasku na uviđaj, policija i istražni sudija su primetili da oboje imaju po jednu prostrelnu ranu na glavi. Zbog čega se mladi policajac, koji je u Zrenjanin pre nekoliko godina došao iz Prištine, odlučio na ovaj čin ni juče nije bilo poznato, a verovatno, kako tvrde njegovi i Dajanini prijatelji, nikada se neće ni otkriti.

- Samo njih dvoje znaju šta se tog trenutka dogodilo - kaže za Glas Fikreta Hasanaj, majka pokojnog Hajdina.
- Imao je moj sin mnogo devojaka, koje su dolazile i prolazile kroz našu kuću. Po njihovim licima se videlo da li su bile raspoložene ili ne. Mala Dajana svake večeri je dolazila kod nas. Bila je pomalo eksplozivna, ali nikada nije odavala utisak da je nezadovoljna - ispričala je za naš list Fikreta.

Sahrane danas

Tela Dajane Žigić i Hajdina Hasanaja poslata su na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu. Zbog toga oni nisu mogli biti sahranjeni juče. Kako saznajemo, sahrana Žigićeve zakazana je za danas, u 14 sati, na seoskom groblju u Kleku, dok će Hajdinovo telo, verovatno danas, biti pokopano na groblju u Zrenjaninu.

Majka je izrazila nezadovoljstvo zbog pojedinih priča u komšiluku da je "Albanac ubio Srpkinju", navodeći da se dogodila tragedija i da ne treba, izmišljanjem nekakvih besmislica, podizati tenzije.

- Moj sin je Albanac, ali je istovremeno je bio član SRS-a i veliki patriota, baš kao i njegov otac i deda - kaže ožalošćena majka.

Hajdinova sestra Adrijana veli da se u javnosti, posle ove nesreće, pojavila iskrivljena slika, po kojoj je njen brat bio nasilnik, a Dajana žrtva.
- To apsolutno nije tačno. Imali su oni svojih razmirica, ali nikada ništa ozbiljno - tvrdi sestra.

U Kleku se, posle prvih informacija o tragediji, strahovalo da je nastradala Dajanina mlađa sestra Dejana, koja je, takođe, u ljubavnoj vezi sa policajcem. Tek posle zvaničnih podataka bilo je jasno da je reč o Dajani, koja je od pre nekoliko meseci bila honorarni saradnik na lokalnoj televizijskoj stanici "Luna".

Dajana je, kako pričaju njeni prijatelji, otišla od kuće u nedelju, oko 16 sati, kod najstarije sestre Darije, koja se pre dve nedelje udala i preselila u Zrenjanin. Od tada je njeni više nisu videli. Sestra Dejana je u ponedeljak ujutru zvala TV "Luna", gde je saznala da Dajana nije dolazila.

- Ne znam da li su njeni roditelji znali da ima dečka Albanca. Stalno ga je zvala Raša. Prošle nedelje ju je pretukao, pa je morala da skriva modrice na licu. Zato i nije vodila vesti na "Luni" - ispričao je Glasu jedan od Dajaninih prijatelja.

Posle tog premlaćivanja, kako saznajemo, vlasnik "Lune" Dragan Stančić pozvao je Hajdina na razgovor i tada ga upitao da li zna da mu je devojka pretučena. Ovaj je odgovorio odrečno, govoreći: "Mislio sam da je stavila malo više šminke".

Stančić i ostale Dajanine kolege sa "Lune" htele su Hajdina da prijave policiji, ali ih je ona sprečila, govoreći da ga voli.
Da li su se zaista voleli i da li ih je ubila ljubomora pitanja su na koja, najverovatnije, nikada neće biti dati tačni odgovori, jer su ih ovo dvoje mladih odneli sa sobom u grob.

K. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Dajana štitila ubicu iz ljubavi
Pedofilu tri godine zatvora
Vandali oštetili 42 spomenika
Za kasapljenje 13 godina
Razbojnici pčelaru smrskali glavu