GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 7. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Iako su liste čekanja zabranjene, one su i dalje "u modi" kada je reč o intervencijama kod stomatologa

Zube čekaju pola godine

Popravke i vađenje zuba kod privatnika većina još i može sebi da priušti, ali kad se stigne do proteze, onda svi pokušavaju da taj problem reše na teret osiguranja

BEOGRAD - Bez obzira na to što liste čekanja ne bi smele da se prave ni za jednu drugu intervenciju osim za one koje su odobrene Uredbom Vlade Srbije, u srpskom zdravstvu se i dalje prave liste čekanja..

alt= kompletan tekst...


Osnivačka prava pojedinih delova PTT Srbija preneta bez odluke Vlade Srbije

Dinkićevi kadrovi krčme imovinu PTT

Glas je došao do dokumenta u kome se Vesna Džinić, direktor Trezora i poznata kao "desna ruka" ministra finansija, obraća direktoru PTT-a Draganu Kovačeviću kojim se poziva na usmene dogovore i na memorandume koji su potpisani sa Međunarodnim monetarnim fondom

BEOGRAD - Kadrovi ministra finansija Mlađana Dinkića, na osnovu usmenih dogovora, krčme imovinu PTT Srbije mimo odluke Vlade Srbije - saznaje Glas u ovom preduzeću. Naime, po nalogu Vesne ..

alt= kompletan tekst...


Novinar Glasa posetio u Sarajevu Sud i tužilaštvo BiH

Za ratni zločin osumnjičeno 11.000 ljudi

- Procenjuje se da više hiljada ratnih zločinaca šeta slobodno po BiH i susednim zemljama
- Suđenja će biti po Krivičnom zakonu FBiH, zvanični jezici biće bošnjački, hrvatski i srpski

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini do sada je podneto oko 11.000 krivičnih prijava protiv osoba osumnjičenih za ratne zločine. Od toga je gotovo 8.000 iz Federacije, a više od 3.000 iz Republike Srpske. Procenjuje se ..

alt= kompletan tekst...


Pavle Jevremović, pomoćnik ministra spoljnih poslova SCG za Evropsku uniju tvrdi

U pregovore sa Evropom ulazimo kao partneri

Mi želimo da se naglasi naša orijentacija ka EU i da nam je cilj procesa članstvo u EU, Evropljani, međutim, nisu ovlašćeni da u svom mandatu to prihvate, pa ćemo se malo i pogađati

BEOGRAD - Pripreme i značaj onoga o čemu razgovaramo, za nas, za Evropljane, ne dovode u sumnju današnje pregovore i niko za stolom neće sebi dozvoliti da učestvuje, a da u ponedeljak naveče konstatujemo ..

alt= kompletan tekst...


Vojsci 48, policiji 32 milijarde dinara

BEOGRAD- Prihod budžeta Srbije za 2006. godinu trebalo bi da bude 487,9 milijardi dinara. Prema predlogu Vlade Srbije, koji je upućen Skupštini na usvajanje, planiran je budžetski rashod je 448,3 milijardi, a suficit ..

alt= kompletan tekst...


Vojnici krive kuhinju, a lekari virus

NIŠ - Još nije poznato od čega je sredinom prošle nedelje obolelo 84 vojnika iz niških kasarni, jer Zavod za preventivnu medicinsku zaštitu nije okončao analize uzoraka hrane iz Centralne vojne kuhinje. Dok lekari tvrde da su zdravstveni problemi vojnika posledica respiratorne infekcije, odnosno enterovirusa koji napada ..

alt= kompletan tekst...