GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 4. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Još nema istrage protiv Davinića

BEOGRAD - Raskrinkavanje "pljačke veka", kako je aferu sa nabavkom vojne opreme nazvao srpski ministar finansija Mlađan Dinkić, odigralo se po onoj narodnoj "tresla se gora, rodio se miš". Iako se sredinom septembra Dinkić kleo da će svi učesnici u aferi "pancir" odgovarati za "čistu krađu", a među njima i glavni krivac predsednik SCG Svetozar Marović od toga, bar za sada, nema ništa.

Marović bezbrižno sedi u svojoj fotelji, Davinić okolo traži novo uhlebljenje, a vlasnik zrenjaninske firme za proizvodnju vojne opreme Mile Dragić odmara na jahti. Osim njega, iz pritvora su izašli i pukovnik Jovica Vučković i general Milun Kokanović, a pred istražnim sudijom vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Novicom Mihajlovićem iskaze je dosad dalo desetine svedoka.

Iako je u međuvremenu budžetska inspekcija Ministarstva finansija podnela pet krivičnih prijava, kako nam je potvrdio šef istražnog odeljenja Okružnog suda Branislav Todić, Tužilaštvo još nije podnelo zahtev za pokretanje istrage. Vučkovićev advokat Đorđe Dozet izjavio je da ne veruje da će biti pokrenuta još jedna istraga. Za sedam dana trebalo bi da se nastavi saslušanje svedoka u ovom procesu, a glavni na listi je bivši načelnik Generalštaba VSCG Dragan Paskaš. Ovako duga pauza u istrazi nastala je, kako Glas saznaje, pošto se Paskašu izgubio svaki trag, a pretpostavlja se da je otišao u inostranstvo.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Stopiran izbor načelnika VOA
I Crnogorac u timu za pregovore
Šutanovac sklanja Gavrilovića
NATO neće sporazum sa Crnom Gorom
Biće novih afera u Vojsci
Još nema istrage protiv Davinića
Čekajući fajront: Alo, kelner
 


     


FastCounter by LinkExchange