GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 4. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Platforma za kosovo i metohiju uskoro pred poslanicima

I Crnogorac u timu za pregovore

Jedan od sigurnih pregovarača biće Leon Koen, Tadićev savetnik

BEOGRAD - Sastanak državnog vrha Srbije i Crne Gore, prema proverenim informacijama Glasa, nije doneo i konačni sastav naše pregovaračke delegacije, osim što je dogovoreno da u timu bude i predstavnik Crne Gore, jer je prema Rezoluciji 1244 Kosovo deo državne zajednice. Pored ovoga, utvrđeno je da će jedan od sigurnih članova našeg tima biti Leon Koen, Tadićev savetnik, kao i da će pregovaračka platforma ići na raspravu u Skupštinu Srbije, i to veoma brzo. Konačni sastav delegacije biće saopšten posle parlamentarne rasprave, s tim što je ostao dogovor da ga pre svega čine eksperti iz predsednikovog i premijerovog kabineta.

- Siguran sam da će dokument doći u Skupštinu. To je neophodno kako da bismo potvrdili našu platformu, tako i da odgovorimo na albansku deklaraciju o nezavisnosti za koju su već Šiptari najavili da će biti usvojena u njihovom parlamentu 17. novembra. Naš odgovor biće dokument o teritorijalnom i nacionalnom jedinstvu - rekao je za Glas Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS-a.

Čedomir Antić, funkcioner G17 plus, takođe očekuje da platforma dođe na raspravu u Skupštinu, ali i "da će Tadić i Koštunica to što više odlagati kako bi bilo što manje rasprave i sukoba pred početak pregovora".

- Plašim se samo da se ne ponovi Dejton, kada je Milošević praktično sam dobio ovlašćenja da pregovara. Sada je dogovor Koštunice, Tadića i Nikolića veoma blizu, bez obzira na to koliko lider radikala samo tvrdi pazar govoreći suprotno, ali i uz takav dogovor platforma mora biti odobrena u parlamentu - smatra Antić.

Međutim, Đorđe Mamula, član GO DSS-a, nije siguran da li će tekst platforme uopšte doći na izglasavanje u Skupštinu, jer "već imamo Deklaraciju donetu prošle godine, kao i Ustav i Ustavnu povelju".

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Stopiran izbor načelnika VOA
I Crnogorac u timu za pregovore
Šutanovac sklanja Gavrilovića
NATO neće sporazum sa Crnom Gorom
Biće novih afera u Vojsci
Još nema istrage protiv Davinića
Čekajući fajront: Alo, kelner
 


     


FastCounter by LinkExchange