GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 4. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Zoran Stanković nezadovoljan predlogom Vrhovnog saveta odbrane

Stopiran izbor načelnika VOA

Veselin Malović "nepodoban" jer nema iskustvo u vojnoj službi. Na mesto šefa Stankovićevog kabineta dolazi pukovnik Milan Bjelica. Dragišić prolazi za glavnog inspektora

BEOGRAD - Zoran Dragišić, profesor Fakulteta civilne odbrane, sigurno će biti postavljen za generalnog inspektora VBA, VOA, kao i Službe za bezbednost, istraživanje i dokumentovanje u Ministarstvu spoljnih poslova, iako je juče sednica Saveta ministara SCG odložena za sledeći četvrtak. Međutim, imenovanju Veselina-Veska Malovića za načelnika Vojnoobaveštajne agencije ozbiljno se usprotivio ministar odbrane Zoran Stanković - saznaje Glas u vrhu Saveta ministara.

Sednica Saveta ministara, na kojoj je su se očekivala ova imenovanja, odložena je zbog zauzetosti pojedinih članova.

- Vrhovni savet odbrane predložio je Dragišića i Malovića, ali je na sednici Administrativnog odbora zeleno svetlo dobio samo Dragišić. Ministar Stanković nema ništa protiv da na čelo Vojnoobaveštajne agencije dođe kadar iz Crne Gore, ali se ne slaže da to bude Malović, jer dosad nije radio u vojnoj službi. Stanković insistira da na to mesto, što je bila i dosadašnja praksa, dođe vojni oficir. Međutim, kako sada stvari stoje, zasad su male šanse da će Stankovićev predlog proći jer je predsednik Administartivnog odbora Saveta ministara Vukašin Maraš, zamenik ministra, crnogorski kadar - kaže naš izvor.

Veselin Malović je kao stipendista MUP-a Crne Gore završio Vojnu akademiju kopnene vojske u Beogradu, bio je pripadnik specijalnih crnogorskih jedinica i na čelu Službe bezbednosti u Herceg Novom. Rođen je 1970. godine, oženjen je i ima sina.

Malović bi na novu funkciju, ukoliko na sledećoj sednici Saveta ministara dobije zeleno svetlo, došao iz Ministarstva spoljnih poslova SCG gde od početka 2004. radi kao zamenik šefa službe za istraživanje i dokumentovanje.

Nezvanično saznajemo i da će Zoran Stanković uskoro imenovati svoj kabinet.
- Sigurno je da će biti velikih promena. Pouzdano se zna da će umesto Mileta Đorića na čelo kabineta doći pukovnik Milan Bjelica. Bjelica je radio u operativnim upravama u Generalštabu VSCG - tvrdi naš sagovornik i dodaje:

- Iako su obe vojne vile, koje bi trebalo da pripadnu ministru Stankoviću i načelniku GŠ VSCG Ljubiši Jokiću, spremne da dočekaju nove stanare, njih dvojica bar zasad nisu zainteresovani za selidbu. Ministar i dalje stanuje u svom vojnom stanu, a za Jokića, koji trenutno boravi u hotelu "Bristol", Crna Gora kupuje dva stana - jedan u Podgorici, a drugi na Vračaru. Priča se da su Crnogorci za te stanove već dali preko 250.000 evra - naglašava izvor Glasa.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Stopiran izbor načelnika VOA
I Crnogorac u timu za pregovore
Šutanovac sklanja Gavrilovića
NATO neće sporazum sa Crnom Gorom
Biće novih afera u Vojsci
Još nema istrage protiv Davinića
Čekajući fajront: Alo, kelner
 


     


FastCounter by LinkExchange