GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pančevci opet udisali sumpor

PANČEVO - Zagađenje vazduha nad Pančevom i pretprošle noći bilo je veće od dozvoljenog i u svim delovima grada golim okom mogla je da se vidi gusta prašina u vazduhu.

Kako Fonet saznaje u Opštinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, "od dežurnog iz "Petrohemije" dobijena je informacija da je u 17.25 završeno startovanje pogona etilen".

Već oko 18 časova građani Pančeva su, preko Centra za obaveštavanje, počeli da se žale na aerozagađenje i visoku koncentraciju ugljen-monoksida, koja je, kako se saznaje, u 23 časa bila 13,95 mikrograma po kubnom metru.
U jedan čas posle ponoći, u Pančevu su, kod Vatrogasnog doma, ukupni ugljovodonici dostigli koncentraciju od 536,52 mikrograma po kubnom metru.

U toku večeri dolazi i do naglog rasta praškastih materija, koje su oko 22 časa na lokaciji Vojlovica dostigle koncetraciju od 502,52 mikrograma po kubnom metru.
U međuvremenu povećala se i koncentracija benzena, koja je, kod Vatrogasnog doma, u ponoć bila 87,47 mikrograma po kubnom metru, što se označava kao zona epizodnog zagađenja prvog stepena.

Takođe su i vrednosti totalnog redukovanog sumpora bile visoke, da bi na Vojlovici u jedan sat posle ponoći dostigle maksimalnu vrednost od 28,88 mikrograma po kubnom metru.
U toku večeri građani su, posredstvom lokalnih medija, pozvani da bez potrebe ne izlaze iz zatvorenih prostorija, a na aerozagađenje žalili su se i radnici "Azotare".


vesti po rubrikama

^tema

Stari i nemoćni moraju u red za papire
Srbija u Evropi najveći rasipnik
Muftija Hamdija Jusufspahić čestitao Ramazanski bajram
Pančevci opet udisali sumpor
 
 


     


FastCounter by LinkExchange