GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik FSBiH demantovao za Glas priče da je meč SCG - BiH namešten

Komšije boli istina

Pisanje hrvatskih medija da je SCG od BiH kupila pobedu na "Marakani" za dva miliona evra Iljo Dominković ocenio kao zlonamernu dezinformaciju

Plasman plavih na Svetsko prvenstvo je, čini se, i te kako pogodio neke ljude u Hrvatskoj. Iako ovde niko nije sumnjao u poštenje SP 1998. godine, kada su naši susedi bili treći, ili u regularnost njihovih kvalifikacionih utakmica za prethodno i ovo SP, komšije su ipak našle za shodno da "prokomentarišu" naš plasman u Nemačku.

Prema navodima hrvatskih medija, Bosna i Hercegovina je za dva miliona evra prodala našoj reprezentaciji beogradsku utakmicu u kojoj su plavi pobedili 1:0, a meč u Litvaniji SCG je kupila za 500.000 evra. Prema istim navodima, Predsednik FSBiH Iljo Dominković i generalni sekretar Munib Ušanović su se prilikom nedavne posete našem savezu u stvari dogovarali o isplati novca, a ne, kako je zvanično objavljeno, usaglašavanju zajedničkog stava prema FIFA zbog nereda na toj utakmici.

- Nemam komentar na takve gluposti. Čuo sam već za te navode, ali ih smatram glupostima - kaže za Glas Iljo Dominković, predsednik FSBiH. - U Beogradu sam bio samo na utakmici. Na poslednjem sastanku, u vezi sa usaglašavanjem stava sa kojim ćemo izaći pred FIFA, bio je samo naš generalni sekretar Munib Ušanović. Nisam ni prvi put dolazio kada su, kako mi je Ušanović rekao, pregledani stadioni i hoteli u kojima će naša delegacija biti smeštena.

Dominković objašnjava kako su se ti navodi pojavili isključivo radi destabilizovanja dobrih odnosa između dva saveza.
- Zabrinjavajuće bi bilo ukoliko bi u svemu tome imalo i grama istine. Ovako, bojim se da je to najobičnija dezinformacija koja je plasirana u cilju unošenja nemira između dva saveza, koja su tokom ovih kvalifikacija izgradila odlične odnose - zaključio je Dominković.

Izbacivanje Srbije i Crne Gore - "novinarske maštarije"

Upitan da prokomentariše potencijalnu visinu kazne sa kojom bi se dva saveza mogla susresti, Dominković je rekao:
- Disciplinska komisija FIFA teško može shvatiti činjenicu da je deo navijača iz BiH došao u Beograd kako bi podržao SCG, a ne svoju državu. Upravo su zbog te činjenice dva saveza želela zajednički da predoče specifičnost odnosa između SCG i BiH. Za oba saveza očekujem samo novčanu kaznu. Priče o mogućem isključenju vaše reprezentacije sa Svetskog prvenstva ili o suspenziji stadiona samo su novinarske maštarije - zaključuje Ušanović.

V. Živanović


vesti po rubrikama

^sport

Samo za TV oči
Komšije boli istina
Budimo nerealni, tražimo moguće
Nađite lađi mirne vode
Uragan oduvao "kraljeve"
Aćimović smirio "crvene đavole"
 


     


FastCounter by LinkExchange