GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ljubisavljevići iz Stropskog kod Vranja muku muče da prehrane devetoro dece

Porodica kao obdanište

Domaćinstvo Dragana i Dragane Ljubisavljević živi u sobi od 16 kvadrata. Britanska farmaceutska kompanija godinu dana stipendira troje đaka sa po 15.000 dinara mesečno

VRANJE - Zahvaljujući dobrim ljudima iz beogradskog predstavništva britanske farmaceutske kompanije "Glakso Smit Klajn", jedanaestočlanoj porodici Ljubisavljević iz Stropskog kod Vranja donekle je laknulo.

Poznata kompanija je, posle priče u medijima o mukotrpnom životu siromašne porodice Dragana i Dragane Ljubisavljević sa devetoro dece, odlučila da troje đaka godinu dana finansiraju sa po 15.000 dinara. To je velika pomoć Ljubisavljevićima koji jedva sastavljaju kraj s krajem i na ivici su gladovanja jer roditelji nejači nigde nisu zaposleni.

- Na ovaj način želimo da olakšamo porodici Ljubisavljević i pomognemo mališanima da se obrazuju, kao i da doprinesemo borbi protiv bele kuge u Srbiji - naglasio je marketing menadžer kompanije "Glakso Smit Klajn" dr Milan Matković.

S prvom suprugom koja je preminula, Dragan ima troje dece: Zlaticu (14), učenicu osmog razreda, Zlatka (9), učenika trećeg razreda i Aleksandru (8), đaka prvaka. Upravo ovo troje odličnih đaka, koji imaju sve same petice, dobijaju stipendiju od dobročinitelja iz Beograda, koji su ih ovih dana posetili i doneli im prigodne poklone. S drugom ženom Draganom, ima Milicu (7), Anđelu (6), Kristinu (5), Lazara (4), Anastasiju (2) i dvomesečnu Adrijanu.

-U trošnoj kući pokojnog oca nas jedanaestoro živimo u sobi od 16 kvadrata. U ostalim prostorijama su moja majka, brat i snaha. Niko od ukućana ne radi. Moja supruga Dragana podiže decu, a ja nadničim. Teško živimo, ali još ne gladujemo - priča Dragan.

Domaćin je vrsni pekar, ali je ostao bez posla i gdegod je radio gazde su mu ostale dužne, pa se nakupilo nekoliko hiljada evra duga.
- Za troje dece dobijamo dečji dodatak, a od Centra za socijalni rad mesečno primamo pomoć od 4.500 dinara. Nismo, ipak, ni gladni, ni žedni, ni bosi, ni goli. Imamo neveliku okućnicu sa koje uberemo papriku, luk, izvadimo krompir i drugo povrće, a ishranimo i po neko svinjče - kaže Dragana Ljubisavljević.

B. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Porodica kao obdanište
Kad nema gasa sigurnija drva
Pljusak cena
Kad nema viška, nema ni para
Prva uspešna "Župska" berba
Konačno dokazi o vlasništvu
"Juhor" nije trovač
   
 


     


FastCounter by LinkExchange