GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vuletić: Nudio sam Čedi stranku

BEOGRAD - Liberalno-demokratska frakcija registrovaće svoju Liberalno-demokratsku partiju odmah posle osnivačke skupštine i za to nema nikakvih problema jer u registru političkih organizacija ne postoji nijedna partija s tim imenom - izjavio je za Glas Branislav Lečić, član LDF-a. Kako su prenele agencije, predsednik Liberalno-demokratske partije Predrag Vuletić pre dva dana zatražio je od ministra za državnu upravu Zorana Lončara da "zabrani registraciju još jedne partije pod tim imenom".

U registru, međutim, piše da je Vuletić predsednik Liberalno-demokratske stranke, sa sedištem u Beogradu u Mutapovoj 12, ali se tamo odavno ne nalazi. Predsednika LDS-a pronašli smo u Valjevu na radnom mestu u "Krušiku". Iako stranka nije mnogo aktivna, Vuletić kaže da nije ugašena i da ima tridesetak odbora u Srbiji. Na pitanje zašto zahteva zabranu registracije LDP-a kad očigledno nije reč o istom nazivu, Vuletić je rekao: "Iako je reč o politici, i ovde mora da bude elementarnog morala.

Ne ide da neko ugrožava nečiji višegodišnji trud. Čedu poznajem odavno, a kada je formirao LDF ponudio sam mu da ne cepa stranku i da preuzme kormilo naše stranke, ali pod uslovom da se zalaže za kraljevinu Srbiju, što nam je prva tačka u programu. Nije mi na to odgovorio - kaže Vuletić. On naglašava da na međunarodnoj sceni u prevodu na engleski nema nikakve razlike u imenu i da će im registrovanje LDP-a predstavljati problem, jer LDS čeka na prijem u asocijaciju liberalno-demokratskih partija.

Upitan zašto je sad protiv Jovanovića, kada je ranije bio spreman da mu pokloni sve, odgovorio je:
- Posebno me je pogodilo što je s njim i Goran Petrović, bivši šef DB-a. Imao sam veliki dosije u ovoj službi, a ni za Petrovićevo vreme ova služba nije reformisana.

Odlučno je odbacio sumnje da iza ovog zahteva stoji DS.
- Očekujem da će biti ispoštovan zakon i da LDP neće biti registrovan pod ovim imenom. Spremni smo da zamolimo i DS da nam pomogne u tome - naglasio je Vuletić.

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

Niko me nije pitao za nabavku opreme
Jovanović pravi poslanički klub
Vuletić: Nudio sam Čedi stranku
Sudbina Kosova u Ahtisarijevim rukama
 


     


FastCounter by LinkExchange