GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Troje demokrata prelazi u Liberalno-demokratsku partiju?

Jovanović pravi poslanički klub

Pored Gordane Čomić, LDP "merka" još i Anitu Beretić iz Somobra i Milana Stanimirovića iz Vrbasa. S njima se skraćuje put do cilja - Nataša Mićić je već tu, a uskoro će biti i Žarko Korać

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića pored Gordane Čomić "merka" još dvoje poslanika DS-a - Anitu Beretić iz Sombora i Milana Stanimirovića iz Vrbasa, tvrdi za Glas izvor iz Skupštine Srbije. Naš sagovornik uverava i da je Gordana Čomić već imala sastanak sa Jovanovićem o prelasku u njegovu partiju i da će, najverovatnije, za sobom povući Beretićevu i Stanimirovića na koje ima veliki uticaj.

Planirani transfer, objašnjava naš izvor, ipak se neće realizovati sve dok se Jovanovićeva partija ne registruje i pravno ne konsoliduje kako bi zainteresovani imali "adresu", što nije slučaj sa sadašnjom LDF-om. To, prema saznanjima Glasa, nije jedini razlog čekanja Jovanovića da u svoj konto zavede ove poslanike. Prema tumačenju krugova bliskih njegovoj grupaciji, on čeka da se sklope sve kockice kako bi formirao poslanički klub i tako spektakularno ušao u parlament.

- Sa Čomićevom, Beretićevom i Stanimirovićem znatno skraćuje put do cilja jer mu je Nataša Mićić već na raspolaganju, a čim formira partiju očekuje se i da Žarko Korać prelaskom u LDP ozvaniči svoje, više nego vidljive, razlike u odnosu na DS - tvrde izvori Glasa. U Jovanovićevom LDF-u ne žele da potvrde, ali ni da demantuju saznanja Glasa.

- Priča nije neosnovana, ali mi nikog ne "merkamo", niti preduzimamo neke subverzivne radnje. Naprotiv, ljudi iz DS-a prosto "otkidaju" na LDP i mi nemamo potrebu da ih jurimo. Mnogi članovi, celi opštinski odbori, ali i funkcioneri DS-a uskoro će ozvaničiti prelazak u naše redove. Ni te odbore, kao ni zainteresovane poslanike, nećemo da imenujemo kako im ne bismo navukli na leđa rukovodstvo DS-a koje ih poziva na brifinge i primorava da se izjašnjavaju za šta su i za koga. Reč je o velikom broju ljudi, a među njima, verovatno, ima i poslanika - kaže nezvanično za Glas jedan od osnivača LDP-a, uveren da se DS i te kako plaši Jovanovićeve partije i da je iz parlamenta izašao samo da pokuša da zaustavi osipanje članstva i prelazak u LDP. U DS-u, međutim, spekulacije o prelasku troje poslanika ne žele da komentarišu.

- Što da komentarišem gluposti? Takva pitanja su iste vrednosti kao kada bih ja vas pitao da li od sutra prelazite u Politiku - tvrdi portparol demokrata Đorđe Todorović.

G. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Niko me nije pitao za nabavku opreme
Jovanović pravi poslanički klub
Vuletić: Nudio sam Čedi stranku
Sudbina Kosova u Ahtisarijevim rukama
 


     


FastCounter by LinkExchange