GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zoran J. (41) sa Čukarice zadržan u pritvoru zbog incesta

Sin pokušao da siluje majku

Nemio događaj odigrao se krajem oktobra kada je Zoran pokušao da prisili majku na seksualni odnos, ali se ona odbranila i prijavila ga policiji

BEOGRAD - Zoran J. (41) sa Čukarice uhapšen je pre nekoliko dana zbog sumnje da je pokušao da siluje svoju šezdesetsedmogodišnju majku. Osumnjičeni je juče priveden dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, koji mu je posle saslušanja odredio pritvor od 30 dana. Protiv njega je Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za pokretanje istrage zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj silovanja.

Kako Glas saznaje od izvora bliskog istrazi, Jovanović je juče na ispitivanju pred istražnim sudijom sve negirao. Na pitanje zašto je pokušao da napastvuje majku i da li je u tom trenutku, eventualno, bio pod uticajem alkohola ili narkotika, Zoran je rekao da nije bio ni pijan niti drogiran. Tokom saslušanja, koje je trajalo oko sat vremena, Zoran je bio izričit da uopšte nije ni pokušao da siluje majku, tvrdeći da njena priča nije tačna.

Nemio događaj odigrao se krajem oktobra, u porodičnom stanu Zorana na Čukarici, u kojem osumnjičeni stanuje sa majkom. On je navodno nasrnuo na staricu i pokušao da s njom ima seksualni odnos. Majka se grčevito borila kako bi se odbranila od sina koji je napao. Uspela je nekako da se odbrani od njega i spreči incest. Istoga dana, majka je otišla u stanicu policije i prijavila da je sin pokušao da je siluje. Zoran je ubrzo uhapšen.

Zoranova majka biće saslušana narednih dana kada treba do detalja da ispriča šta se zaista dogodilo kritičnog dana. Istražni sudija naredio je da psihijatri pregledaju osumnjičenog i utvrde da li je uračunljiv.

Zoran je, inače, nezaposlen. Policiji je poznat od ranije. Bio je više puta osuđivan i jedan deo svog života proveo je po zatvorima. Kako saznajemo, bio je u lošim odnosima s majkom. Smatrao je, navodno, da ga je zapostavila i da snosi krivicu što je on krenuo stranputicom i završio na robiji.

Pekar bludničio nad devojčicom

PODGORICA - Istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici Valentina Pavličić saslušala je bivšeg upravnika Dečjeg odmarališta na Veruši Milana Popovića i nastavnika Dragana Đurišića zbog sumnje da su avgusta 2004. godine zloupotrebili službeni položaj i svojim nemarom pomogli Slobodanu Martinoviću (62), pekaru u ovom odmaralištu, da pokuša obljubu desetogodišnje devojčice. Zbog istog dela tužilaštvo je zatražilo istragu i protiv bivšeg direktora Dečjeg saveza Vojislava Markovića, koji još nije saslušan. Tužilaštvo je zatražilo pokretanje istrage protiv njih trojice posle presude Osnovnog suda, kojom je Slobodan Martinović u maju ove godine kažnjen sa dve godine zatvora zbog krivičnog dela obljube nad desetogodišnjom devojčicom. Martinović je 12. jula 2004. devojčicu namamio u svoju sobu pokušavajući da je obljubi. Devojčica je ipak uspela da pobegne i da ode u paviljon gde je bila smeštena sa drugaricama. Popoviću, Đurišiću i Markoviću se stavlja na teret da su svojim "nemarnim odnosom prema radu" pomogli Martinoviću da izvrši krivično delo. Popović je bio organizator boravka dece na Veruši, dok je Đurišić bio u pratnji. Prema nezvaničnim informacijama, Marković, koji je krajem septembra postavljen za prvog saradnika novoimenovanog direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Božidara Vukasanovića, već dva puta se nije odazvao na sudski poziv. Marković će, najverovatnije, biti prinudno doveden na ispitivanje.

V. K.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Sin pokušao da siluje majku
Lekar izvukao dilera iz zatvora
Dve osobe povređene u sudaru
 


     


FastCounter by LinkExchange