GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Generalni štrajk u Srbiji 28. novembra

BEOGRAD - Generalni štrajk u organizaciji 25 sindikata nezadovoljnih opstrukcijom Skupštine Srbije počeće 28. novembra, odlučio je Koordinacioni odbor ovih sindikata među kojima su najveća srpska preduzeća: NIS, Naftagas, PTT Srbije, Telekom Srbije, EPS, kao i sindikati lekara, farmaceuta, glumaca, zaposlenih u državnoj upravi, pravosuđu, obrazovanju, nauci i kulturi.

- Skupština Srbije ignoriše volju više od pola miliona građana Srbije koji su svojim potpisima podržali i Skupštini predali četiri zakonska predloga koji bi omogućili podelu besplatnih akcija građanima Srbije do marta 2006. godine. Nadležnima u Skupštini trebalo je čitavih mesec dana da saopšte da su završili proveru postupka predavanja zakona, a to su mogli uraditi za 10 minuta, budući da smo predali mnogo više od 15.000 potpisa u elektronskom obliku, koliko je dovoljno da se predlog uvrsti u skupštinsko razmatranje rekao je za Glas Branko Pavlović, u ime Koordinacionog odbora.

Pavlović objašnjava da se namerno odugovlači da bi se dočekala novogodišnja pauza, a potom eventualno stavljanje na red ovog zakona pomerilo za prolećne zasedanje. Pavlović kaže da se to ovoga puta neće dozvoliti i da se od Skupštine zahteva da se sednica održi u najkraćem roku, odnosno u 16. novembra.

Koordinacioni odbor je odlučio, imajući u vidu potencijalnu opasnost od ptičijeg gripa, da iz štrajka izuzme zdravstvene radnike.
U slučaju da rasprava u Skupštini ne počne 16. novembra, pristupiće se masovnoj pripremi uličnog protesta koji će obeležiti prvi dan generalnog štrajka.

G. Tadić


vesti po rubrikama

^društvo

Ako lekar pogreši, pacijent dobija pare
Od đačkih putovanja bogate se direktori
Za stare nema uglja i zimnice?
Železnica zaboravila vozove, kupuju kamione
Generalni štrajk u Srbiji 28. novembra
 


     


FastCounter by LinkExchange