GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Upravnik "Zabele" mora da odgovara

POŽAREVAC - Porodice 16 radnika RTS-a, poginulih u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. godine, podnele su juče ministru pravde Zoranu Stojkoviću i direktoru Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragomiru Lončareviću pritužbu protiv upravnika KPZ "Zabela" Dragoljuba Brajovića, zbog beneficija koje je omogućio bivšem direktoru RTS Dragoljubu Milanoviću (57). Upravnika "Zabele" roditelji optužuju za grubo kršenje propisa jer je Milanoviću nezasluženo omogućio privilegovan položaj, prebacujući ga iz sedmog u osmi, poluotvoreni paviljon.

- U ovoj pritužbi naveli smo da je ovim privilegovanim položajem prekršen član 28, stav 2 važećeg Pravilnika o kućnom redu kazneno-popravnih zavoda zatvorenog i strogo zatvorenog tipa - izjavila je Žanka Stojanović, majka poginulog Nebojše Stojanovića (26). Ona je dodala da su porodice nastradalih navele i da Milanović, prema zatvorskom pravilniku, nema prava na povlašćen tretman dok ne izdrži bar polovinu desetogodišnje kazne.

Milanović je 2001. godine osuđen u Okružnom sudu u Beogradu, ali ga je tada na slobodu, do pravosnažnosti presude, pustio sudija Vrhovnog suda Srbije Ljubomir Vučković, posle čega je pobegao u Crnu Goru i uhvaćen u Baru tek 2003. godine, u okviru akcije "Sablja". Iako je do sada odslužio samo petinu kazne, 3. septembra ove godine prebačen je iz sedmog u osmi paviljon.

D. Novković


vesti po rubrikama

^politika

NATO slobodno krstari Srbijom
Davinić se nudio i Stankoviću
Novo suđenje Milanoviću
Upravnik "Zabele" mora da odgovara
U srpskom timu Samardžić, Bataković, Simić, Janković...
Miroljub Labus bi da napusti politiku
Čekajući fajront: Ne damo mostove
 


     


FastCounter by LinkExchange