GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Bivši ministar odbrane još traži novi posao

Davinić se nudio i Stankoviću

Pomoć su mu obećali Marovićevi saradnici zbog ćutanja u aferi "pancir", tvrdi izvor iz Ministarstva odbrane

BEOGRAD - Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić još nije našao uhlebljenje za sebe, ali je zato zbrinuo svoju sekretaricu Draganu kod Vuka Draškovića. Najozbiljnije igra na kartu Crnogoraca, a nudio se i svom nasledniku Zoranu Stankoviću - saznaje Glas u Ministrastvu odbrane SCG. Isti izvor kaže da je posebno bio zanimljiv susret Davinića i Stankovića prilikom primopredaje dužnosti.

- Sve je izgledalo korektno i oficijelno, ali i vrlo mučno. Verovatno zato što je Davinić sa mesta načelnika VMA smenio i penzionisao generala Stankovića, koji mu je sada "vrati milo za drago". Davinić se tom prilikom nasledniku stavio na raspolaganje, a Stanković je obećao da će ga pozvati. Novi ministar se ovih dana sreo i sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, ali ne, kako se spekulisalo, da bi ga pomirio sa Davinićem već zbog budžeta - tvrdi naš sagovornik. On je istakao i da Davinić do poslednjeg trenutka, do petka uveče, kada je Stanković izabran za ministra, nije iselio svoje stvari iz kabineta.

- Do kraja radnog vremena iz Davinićevog kabineta ništa nije pomereno. Očito da je on svoje stvari izneo preko vikenda, jer kada smo u ponedeljak ujutru došli na posao, kabinet je već bio "ispražnjen". S njim je otišla i njegova sekretarica Dragana. Kako smo saznali, ona se već uhlebila u Ministarstvu spoljnih poslova SCG, dok njen bivši šef iako prima penziju od UN još traži posao. U opticaju je nekoliko opcija, a najizvesniji je odlazak kod Svetozara Marovića u Vrhovni savet odbrane ili neko drugo mesto u okviru državne zajednice. Crnogorci hoće na sve načine da mu pomognu u znak zahvalnosti što ih nije ofirao u aferi "pancir" - saznaje Glas.

Isti izvor tvrdi i da Davinić, dok je bio na čelu Ministarstva odbrane, nije koristio sve pogodnosti koje ta funkcija sa sobom nosi.
- Živeo je u kući u Sremčici, nadomak Beograda, iako je imao pravo na vojnu vilu i kućnu poslugu. Za razliku od pojedinih, suprugu nije vodio na službena putovanja, ali je zato privatno često koristio privilegije kao penzioner UN, pre svega u avionskom saobraćaju, odlazeći s porodicom u inostranstvo.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

NATO slobodno krstari Srbijom
Davinić se nudio i Stankoviću
Novo suđenje Milanoviću
Upravnik "Zabele" mora da odgovara
U srpskom timu Samardžić, Bataković, Simić, Janković...
Miroljub Labus bi da napusti politiku
Čekajući fajront: Ne damo mostove
 


     


FastCounter by LinkExchange