GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Neosnovane beneficije u Zatvoru "Zabela" u Požarevcu

Ubica policajca povlašćen

Upravnik zatvora je Golomejiću dao status "slobodnjaka" iako je bio u bekstvu

POŽAREVAC - Dragoljub Milanović, bivši direktor RTS-a, nije jedini osuđenik u KPZ "Zabela" kome je upravnik Dragoljub Brajović omogućio nezasluženi povlašćeni tretman. Prema saznanjima Glasa, Josip Golomejić (40) iz Beograda, koji izdržava kaznu od 15 godina zbog ubistva Prvoslava Obradovića (31), inspektora Odeljenja za potrage SUP Beograd baš je, kao i Milanović, prebačen iz sedmog u osmi, poluotvoreni paviljon. Golomejić se 17. oktobra 1998. godine, u večernjim satima, zabarikadirao kada je policija, na osnovu poternice za njim, opkolila njegovu kuću u Užičkoj 17a u Železniku i pokušala da ga privede jer se nije javio na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne.

Inspektori ćute

Povodom informacije da je Golomejić dobio status "slobodnjaka" zalaganjima inspektora SUP Požarevac Zorana Jovanovića i Radeta Ilića, nazvali smo ih telefonom. Ne sačekavši da čuje razlog poziva, Jovanović je rekao da ne želi da daje izjave za novine. Na pitanje da li je tu njegov kolega Ilić, Jovanović je odgovorio: "Uzalud vam je, nijednu izjavu nećete čuti od nas dvojice".

U opštoj pucnjavi koja je tada nastala, on je iskočio kroz prozor i pobegao, a pritom je pogodio Obradovića. Posle toga se prebacio u Zagreb, posle čega je za njim raspisana međunarodna poternica. Uhvaćen je 28. oktobra 1999. godine na slovenačko-austrijskom graničnom prelazu Karavanke, pri pokušaju prelaska u Austriju, odakle je sproveden u zatvor u Klagenfurtu, a potom isporučen Beogradu.

Izvor Glasa tvrdi da je Golomejić 30. septembra ove godine dobio status "slobodnjaka", zahvaljujući zalaganju Stevana Vukovića, nekadašnjeg podoficira VJ, koga je bivši upravnik zatvora Kovrlija unapredio u zamenika načelnika Službe za obezbeđenje, i dvojice inspektora SUP Požarevac Zorana Jovanovića i Radeta Ilića. U pokušaju da proverimo ovakvu informaciju, naišli smo na zid ćutanja kod dvojice zaposlenih u KPZ "Zabela".

- Ukoliko bi se saznalo da smo bilo kakvu informaciju plasirali u javnost, istog trenutka bismo dobili otkaze. Ne želimo da rizikujemo, jer sumnjamo da se naši telefonski razgovori prisluškuju - izjavili su oni. Prema našem izvoru, Golomejić je u "Zabelu" stigao 19. decembra 2002. godine, a izaći će 7. oktobra 2014. godine.

Vest da se najteži osuđenici olako prevode u "slobodnjake", što im omogućava izlazak u grad, odlazak na vikende i godišnje odmore, kao i zapošljavanje u okolnim firmama, izazvala je uznemirenje i ogorčenje Požarevljana.

- Ko zna koliko opasnih ubica šeta našim gradom i svakodnevno se susreće s našom decom. Kad država više brine o ubicama nego o poštenim građanima, bio bi red da nam bar saopšti koliko takvih "slobodnjaka" ima na ulicama Požarevca ili da nas upozori kad takvi dobiju "slobodno popodne" - izjavio je revoltirano nastavnik jedne požarevačke osnovne škole.

D. Novković


vesti po rubrikama

^hronika

Ubica policajca povlašćen
Blud s ćerkom prvog komšije
Novčane kazne Markovoj grupi
 


     


FastCounter by LinkExchange