GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske vesti

 

Promocija "Finesinih" knjiga

Izdavačko preduzeće "Finesa" predstaviće na svom štandu na Sajmu knjiga u hali 1 Beogradskog sajma nove naslove posvećene edukaciji, ličnom i profesionalnom uspehu i zdravlju. Reč je o bestselerima "Otkrijte svoj stil učenja", "Rođeni ste bogati", "Čitanjem do bogatstva", "Pomirite se sa svima", "Zlatna pravila uspeha", "Uspostavite Rokfelerove navike" i mnogim drugim.

V. V.

Povlastice važe do kraja novembra

Povlastice za studente izdate za školsku 2004/2005. godinu važe do ponedeljka. Glavni gradski prevoznik doneo je ovu odluku radi što jednostavnijeg obezbeđivanja legitimacija, bez gužvi na šalterima. Iz ovog preduzeća apeluju na studente da do navedenog datuma izrade legitimaciju, jer stare isprave prestaju da važe sa poslednjim danom novembra.

B. R.

Kontejneri za naselje Bara Reva

Osam kontejnera za smeće postavljeni su juče u Mesnoj zajednici "Bara Reva", na levoj obali Dunava, u ulicama Jezerskoj, Maksima Gorkog i Zage Malivuk. Kontejneri će biti postavljeni kao zajednički napor JKP "Gradska čistoća", komunalne inspekcije opštine Palilula i građana naselja, koji su izbetonirali platoe za kontejnere. U ovom delu naselja, kod kanala Sebeš, proletos je postavljeno sedam kontejnera. Građanima će biti podeljeni informatori sa odlukom o održavanju čistoće, a "Gradska čistoća" će ubuduće odavde redovno prazniti kontejnere.

J. V.

Bečki studenti u Novom Beogradu

Studenti bečkog Instituta za urbani dizajn i pejzažnu arhitekturu, koji se nalaze na studijskoj ekskurziji u Beogradu i rade na projektu "Otvorene površine Novog Beograda", gosti su novobeogradske opštine. Posle predavanja o razvoju Novog Beograda, gosti će sa vrha Geneksove kule moći da vide i panoramu opštine. Studenti iz Beča u Beogradu će biti od 23. do 29. oktobra i u okviru projekta sarađivaće sa opštinom Novi Beograd, Urbanističkim zavodom i Šumarskim fakultetom.

A. D. M.

"Tramvaj zvani knjiga"

Tokom ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga (od 25. do 31. oktobra) Biblioteka grada Beograda pobrinula se i za prevoz ljubitelja književnosti do Sajma. "Tramvaj zvani knjiga" sa oznakom 13B voziće od okretnice kod "Beka" ispod Kalemegdana do Gospodarske mehane, a za putnike će biti organizovan i poseban program - promocije knjiga, susreti sa piscima, pričanje bajki. Tokom vožnje biće emitovani poetski i literarni zapisi iz arhiva Radio Beograda, a putnicima će biti dostupni i književni i drugi časopisi.

A. S. K.

Posečena stabla u Nemanjinoj

U Nemanjinoj ulici u blizini Slavije juče je posečeno nekoliko stabala. U okviru rekonstrukcije jedne od najprometnijih gradskih ulica, biće zamenjeno oko stotinu stabala. Ali, mesta brizi nema. Na proleće, kada kompletna popravka ulice bude gotova, u Nemanjinoj će olistati oko 200 novih stabala. Podsećamo, rekonstrukcijom je obuhvaćena kompletna obnova šina, trotoara, vodovodne, kanalizacione, toplovodne i elektromreže. Izvođač radova je firma "Intermost", u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima i "Telekomom Srbija".

G. J.

Izmene u saobraćaju

Zbog rekonstrukcije kolovoza u Borskoj ulici do 1. novembra menja se režim rada linija 47, 50, 54 i 59. Autobusi na liniji 47 saobraćaće, u smeru ka Resniku: Borska-Adžine Livade-Hasanaginice-Pere Velimirovića-Patrijarha Dimitrija i dalje redovnom trasom; u smeru ka Slaviji: Patrijarha Dimitrija-Pere Velimirovića-Borska i dalje redovnom trasom.

Autobusi na liniji 54, u smeru ka Kanarevom brdu, saobraćaće: Patrijarha Dimitrija-Pere Velimirovića-Borska-Čelebićka-Prve šumadijske brigade-Srpskih udarnih brigada-Kanarevo brdo (Dom zdravlja); u smeru ka Makišu: Kanarevo brdo (Dom zdravlja) - Srpskih udarnih brigada-Borska-Adžina livade-Hasanaginice-Pere Velimirpvića-Patrijarha Dimitrija i dalje redovnom trasom.

Autobusi na liniji 50 i 59 saobraćaće, u smeru ka Rakovici: Borska-Adžine Livade-Hasanaginice-Pere Velimirovića-Patrijarha Dimitrija-Miška Kranjca-Pilota Mihajla Petrovića i dalje redovnom trasom; u smeru ka Banjici: Pilota Mihajla Petrovića-Miška Kranjca-Patrijarha Dimitrija-Pere Velimirovića-Borska i dalje redovnom trasom.

Autobusi na noćnoj liniji 47 od Miljakovca 2 saobraćaće redovnom trasom do Borske ulice i dalje na isti način kao i vozila na dnevnoj liniji u izmenjenom režimu. U polascima, kada ne svraća na Miljakovac 2, saobraćaće na isti način kao i vozila na dnevnoj liniji u izmenjenom režimu.

Bez vode

Zbog radova na vodovodnoj mreži u naselju Grocka, od sutra u 22 do nedelje u 6 sati bez vode će ostati potrošači u naseljima: Leštane, Tranšped i Orlovica.


vesti po rubrikama

^Beograd

Zbog upale oka 20 dana u "Lazi"!
Stotine miliona iz plitkog džepa
Učionice i u hodnicima
Ne nameravaju da se predaju
Okupljanje "paviljonaca" u Politehničkoj akademiji
Nagrada za studentske smart kartice
Povređen prvi sekretar Francuske ambasade
Radovi na osam opština
Sinoć u Beogradu: Silikoni na Brodveju još pre tri decenije
Gradske vesti: Promocija "Finesinih" knjiga
 


     


FastCounter by LinkExchange