GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nagrada za studentske smart kartice

Studentski centar "Beograd" i firma "Poslovno-informacioni sistemi" nagrađeni su u Barseloni za primenu studentskih čip kartica i poboljšanje studentskog standarda. Nagradu je uručila Belgijsko - francuska kompanija "Aksalto", jedan od lidera u proizvodnji smart kartica. Studenti su se prvi put sa smart karticama bez čipa, namenjenim samo za ishranu i upotrebu u studentskim menzama, susreli prošle školske godine.

Ove godine odštampano je 4.000 kartica, a oko 24.000 akademaca ih poseduje. Brucošima su podeljene nove verzije kartica koje imaju u sebi dva čipa - jedan za pružanje usluga smeštaja, ishrane i elektronskog novčanika i drugi koji će moći da posluži svakom fakultetu za vođenje evidencije studenata prisutnih na predavanjima i vežbama ili za odobravanje pristupa laboratorijama i bibliotekama.

Studentske smart kartice već su pokazale svoje prednosti naspram tradicionalne papirologije.
- Kartice su se pokazale korisnim ne samo za studente, već i za zaposlene u Studentskom centru. Osim vođenja precizne evidencije o svakom studentu, izdatim obrocima u menzama i smeštaju u 11 domova na karticama i u kompjuterskoj evidenciji zapisuju se i aktivnosti zaposlenih - kaže Vlada Rakić, rukovodilac Službe informatike Studentskog centra.

Studentske kartice moguće je, do kraja novembra, izraditi u restoranu Studentskog doma "Kralj Aleksandar Prvi" i u "Studentskom gradu".

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Zbog upale oka 20 dana u "Lazi"!
Stotine miliona iz plitkog džepa
Učionice i u hodnicima
Ne nameravaju da se predaju
Okupljanje "paviljonaca" u Politehničkoj akademiji
Nagrada za studentske smart kartice
Povređen prvi sekretar Francuske ambasade
Radovi na osam opština
Sinoć u Beogradu: Silikoni na Brodveju još pre tri decenije
Gradske vesti: Promocija "Finesinih" knjiga
 


     


FastCounter by LinkExchange