GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Klub žena s tumorom dojke proslavio slavu, Svetu Petku

Ne nameravaju da se predaju

Klub žena obolelih od tumora dojke "Živeti kao nekada" proslavio je juče krsnu slavu Svetu Petku. Ženama koje se godinama bore sa ovom opakom bolešću slavu su čestitali predstavnici opštine Stari grad, zatim lekari sa onkologije i radiologije, kao i glumac Ivan Bekjarev sa suprugom. Udruženje je osnovano 21. aprila 1997. godine i danas ima više od 2.000 članica. Nažalost, taj broj se svakodnevno povećava.

- Klub žena je osnovan u cilju emotivne podrške ženama pred operaciju i posle operacije. Sve žene u Udruženju rade volonterski. Imamo psihologa Nataliju Jovanović i ona radi volonterski. Sećam se koliko je meni značila podrška ljudi koji su prošli kroz takav pakao. Meni je čak majka rekla "ćerko, ko se još izlečio od raka". Rekla sam joj "možda se ne mogu izlečiti, ali mogu da živim sa tim". Tada mi je najviše značila podrška žene koju sam srela u čekaonici dok sam čekala na pregled - priča Radmila Vesković, koordinator volonterske službe u Klubu.

Radmila je do sada imala sedam operacija - od toga su tri bile na malignim tumorima. Međutim, nikada se nije predavala. Kako kaže, živi sa tim problemom, kao i mnoge žene i spremna je da se bori.

- Kada nam se žene obrate za pomoć, najčešće su neme ili plaču. Ono što posebno boli je što u 85 odsto slučajeva žene obolele od karcinoma bivaju ostavljene od supruga - dodaje Vesković. Opština Stari grad je nedavno potpuno opremila prostorije Kluba. Postavljen je laminat, ugrađeni novi prozori, nabavljen sto, kasetice, štampač, skener, a "Roš" im je poklonio kompjuter.

Sve žene koje imaju sličnih problema mogu se se Klubu javiti ponedeljkom, utorkom i sredom od 11 do 17 sati, na broj telefona 180-965.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Zbog upale oka 20 dana u "Lazi"!
Stotine miliona iz plitkog džepa
Učionice i u hodnicima
Ne nameravaju da se predaju
Okupljanje "paviljonaca" u Politehničkoj akademiji
Nagrada za studentske smart kartice
Povređen prvi sekretar Francuske ambasade
Radovi na osam opština
Sinoć u Beogradu: Silikoni na Brodveju još pre tri decenije
Gradske vesti: Promocija "Finesinih" knjiga
 


     


FastCounter by LinkExchange