GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 28. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dr Jasna Jovanović optužila lekare koji su je smestili na psihijatriju

Zbog upale oka 20 dana u "Lazi"!

Kada je došla u Infektivnu kliniku zbog napada gušenja i posle prepisane terapije zatražila prevoz do kuće, zaposleni u toj ustanovi su, prema njenim rečima, pozvali policiju koja joj je stavila lisice na ruke i odvela je u bolnicu "Laza Lazarević"

Zbog hronične tegobe i zapaljenja oka, sluzokože nosa i problema sa plućima, naša sugrađanka dr Jasna Jovanović, verovali ili ne, završila je u psihijatrijskoj bolnici "Dr Laza Lazarević". Već više od godinu dana ona pokušava da ubedi svoje kolege da joj njihova pomoć nije potrebna, ali joj to ne polazi za rukom.

- Pronađena mi je bakterija stafilokoka, o tome postoje i medicinski nalazi. U nedelju, 18. jula 2003, dobila sam napad, počela sam da otičem i crvenim. Komšije su pozvale Hitnu pomoć i oni su me odvezli u bolnicu u Zemun. Ostavili su me u čekaonicu, gde sam doživela najveći napad gušenja. Pregledali su me, uradili EKG i poslali kući. Kako sam i dalje otežano disala, uzela sam taksi i otišla na Infektivnu kliniku. U čekaonici sam dobila drugi napad gušenja. Pregledali su me i dali mi terapiju i to lasiks i bensedin, a kako sam bila jako iscrpljena, zamolila sam ih da mi daju prevoz, jer sam došla sama, a i pet metara je za mene bilo mnogo da hodam. Tada su počele pretnje da će zvati policiju da me voze u "Lazu" - priča dr Jasna Jovanović.

Profesionalno obavljala posao

U Domu zdravlja "Sopot" potvrdili su nam da je dr Jasna Jovanović radila u Hitnoj službi.
- Kod nas je radila na određeno vreme i to od 1. novembra 2002. godine do 31. oktobra 2003. godine. Ustanovu je sporazumno napustila. Profesionalno nije pravila nikakve greške, niti je bilo nekih ekscesa. Pacijenti se takođe nisu žalili na nju - rekla je za Glas dr Violeta Medić, direktor Doma zdravlja "Sopot".
Pokušali smo juče da od dr Branka Ćorića, direktora neuropsihijatrijske bolnice "Laza Lazarević", dobijemo komentar, ali nismo uspeli jer se Ćorić nalazi u inostranstvu i vraća se za pet dana. Osim njega, kako su nam rekli u ovoj ustanovi, niko ne može da daje bilo kakve informacije.

Prema njenim rečima, policijska patrola je došla, stavila joj lisice na ruke i odvela je u "Lazu Lazarević". Dežurni lekar joj je, kako sama kaže, bez pregleda prepisao terapiju.

- Sestre su mi rekle da mi je lekar prepisao injekcije. Ujutru, kad je došla vizita, pokušala sam da ustanem iz kreveta, ali me je snažan čovek prikovao za postelju. Shvatila sam da je suludo da mu se opirem jer će mi polomiti kosti. Tek tada mi je bilo jasno da sam hospitalizovana i da nema odlaska kući. U utorak mi je načelnica odeljenja rekla da će me ona dalje lečiti. Pokušala sam da joj objasnim da sam greškom u bolnici, na šta mi je ona pripretila da će me ponovo vratiti na injekcije. Jedino mi je ostalo da glumim dobrog pacijenta - priča nesrećna žena.

Na bolničkom lečenju su je zadržali 20 dana, a kao "dobar pacijent" dobila je 19 dana da provede kući, ali uz ograničeno kretanje i da se povremeno javlja u bolnicu "Laza Lazarević". I danas je u obavezi da se na svaka tri meseca javlja na kontrolne preglede.
- Držali su me u bolnici, a da mi niko nije uradio ni neurološki ni laboratorijski pregled. Ni dan-danas ne znam kakvu su mi terapiju davali, jer ne piše u otpusnoj listi. Takođe su naveli da sam bila pod psihoterapijom, a rađena je samo radna terapija - dodaje dr Jovanovićeva.

Ona je juče sa svim papirima otišla u policiju da prijavi ceo slučaj. Jovanovićeva je magistar socijalne psihijatrije i radila je u Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta sa ljudima koji vuku ratne traume, zatim prigradskim domovima zdravlja, kao što je Hitna služba u Sopotu i održala je veliki broj predavanja za mlade o narkomaniji i bolestima zavisnosti.

G. J.


vesti po rubrikama

^Beograd

Zbog upale oka 20 dana u "Lazi"!
Stotine miliona iz plitkog džepa
Učionice i u hodnicima
Ne nameravaju da se predaju
Okupljanje "paviljonaca" u Politehničkoj akademiji
Nagrada za studentske smart kartice
Povređen prvi sekretar Francuske ambasade
Radovi na osam opština
Sinoć u Beogradu: Silikoni na Brodveju još pre tri decenije
Gradske vesti: Promocija "Finesinih" knjiga
 


     


FastCounter by LinkExchange