GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 26. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Porodica Vlajković nastavlja borbu protiv SO Zvezdara

Pola sobe tvoje, pola opštinsko

Spor je nastao kada je majka Milana Popovića, prvog čoveka Zvezdare, postigla dogovor sa investitorom o izgradnji zgrade na njenoj parceli koja se graniči sa placem Vlajkovićevih, nakon čega je inspekcija konstatovala da je njihova kuća nelegalna i da mora da se sruši

Nevolje porodica Vlajković i Tubić iz Ulice Dimitrija Tucovića 28, kojima opština Zvezdara planira da sruši kuću koju im je prethodno prodala, nastavljaju se i dalje, budući da su izvršioci već uklonili sve prateće objekte koje je ova porodica koristila.

Dejan Tubić, koji sa ženom i troje dece stanuje u kući predviđenoj za rušenje, kaže da je opština u četvrtak obustavila radove, pošto je završila sa svim prostorijama za koje ne postoje vlasnički papiri, dok sama kuća i dalje nije srušena.

- Trenutno vlada status kvo. Opština čeka odluku Okružnog sudu na našu žalbu, a ročište bi trebalo da se održi ove nedelje. U svakom slučaju, ako su do sada hteli da se prave da tu nema kuće, sada ne mogu jer je samo ona ostala. Kao znak dobre volje, dopustili smo da nam sruše i pola sobe koja je bila na parceli investitora, zbog kojeg se sve ovo i događa, pošto oni nemaju rešenje za taj deo, pa smo mi mogli da to osporavamo i odlažemo - ističe Tubić, dodajući da je na poslednjem ročištu sudija pitala opštinsku stranu da li osporava vlasništvo Vlajkovićevih nad kućom, "što je njihov advokat potvrdio, da bi ga tada sudija opomenula da mora imati argumente za osporavanje, a ne samo tvrditi da nema vlasništva".

U iščekivanju rešenja Okružnog suda, Vlajkovićima je, kako tvrde, u opštini rečeno da investitor ima obavezu da ih obešteti, što je ovaj i učinio, ponudivši im stan na vrhu Zvezdare.

- Međutim, taj stan je tek u sivoj fazi, i ima 50 kvadratnih metara, dok je prvobitna ponuda bila 70 kvadrata i to na daleko boljoj lokaciji, blizu naše sadašnje kuće, gde kvadrat prostora košta 2.000 evra, dok je ovde cena oko 1.200 evra. Investitor kaže da će taj stan biti useljiv kroz mesec dana, ali mi smo čuli da zgrada neće biti završena do maja sledeće godine, pošto još ni grejanje nije sprovedeno - tvrdi Tubić i naglašava da njegova porodica, čak i kada bi prihvatila da se sa troje dece preseli u jednoiposoban stan, ne može da se iseli iz kuće i da onda mesece provede u privremenom smeštaju.

Podsećamo da je spor izbio kada je majka Milana Popovića, predsednika opštine Zvezdara, postigla dogovor sa investitorom o izgradnji višespratnice na njenoj parceli koja se graniči sa placem Vlajkovićevih, nakon čega je inspekcija konstatovala da je njihova kuća nelegalna i da mora da se sruši. Iako Vlajkovići konstantno ističu da su kuću kupili upravo od opštine, nadležni ostaju odlučni u svojoj nameri i tvrde da u ovom slučaju nema nikakvih rodbinskih veza.

A. D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Pola sobe tvoje, pola opštinsko
Ima mnogo sumnjivih
Snažan trougao na Paliluli
Umrla u teškim mukama
"Pauk" plete mrežu na Banjici
Telefoni za kvarove
Sinoć u Beogradu: Vera u knjigu
Gradske vesti: Pucnjava ispred teretane
 


     


FastCounter by LinkExchange