GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zastave na pola koplja zbog avionske nesreće

LAGOS - Nigerija je proglasila trodnevnu žalost zbog udesa aviona kompanije "Belvju erlajns", na liniji Lagos-Abudža, u kojoj je, prema navodima nigerijskog Crvenog krsta, poginulo svih 111 putnika i šest članova posade.

Vlada je naložila spuštanje zastava na pola koplja, a portparol predsednika Remija Oja Obasandža preneo je javnosti duboku ožalošćenost predsednika. Nigerijski "boing 737" poleteo je iz Lagosa u subotu uveče po jakoj oluji koju su pratila snažna električna pražnjenja, a pilot se ubrzo javio kontroli leta prijavivši tehničke probleme.

Južnoafrički mediji su javili da je u olupini aviona pronađena crna kutija, ali veruje se da će istraga i identifikacija žrtava biti otežani zbog žestine udesa. - Pričinjena je totalna šteta, ne uspevamo da pronađemo nijedno celo ljudsko telo - izjavio je policijski istražitelj na terenu.

Američke vlasti su potvrdile da je među žrtvama aviona bio i jedan američki vojni oficir, a iz diplomatskih izvora i od službenika kompanije saznaje se da su se u avionu bili i neki visoki funkcioneri Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država, savetnik nigerijskog predsednika, dva Britanca i jedan Nemac.
Eksperti kažu da jedan od uzroka nesreće može biti starost aviona proizvedenog pre više od 20 godina. Ostaje, međutim, pitanje zbog čega je nastala tolika konfuzija prilikom nalaženja olupine.


vesti po rubrikama

^svet

Stradao još jedan mladić
Izbor siromašnih
"Vilma" na Floridi
Ubijen komandant Islamskog džihada
Zastave na pola koplja zbog avionske nesreće
 


     


FastCounter by LinkExchange