GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vatreni okršaj palestinskih terorista i izraelskih vojnika

Ubijen komandant Islamskog džihada

TEL AVIV - Dva naoružana Palestinca, od kojih je jedan bio vođa vojnog krila terorističke organizacije Islamski džihad na Zapadnoj obali, poginula su, a dva izraelska vojnika su ranjena u preksinoćnom okršaju u palestinskom Tulkarmu na Zapadnoj obali.

Jedan od dvojice poginulih palestinskih terorista Luai Saadi predvodio je grupu koja je izvela više napada na izraelske ciljeve, kao što je samoubilačka bombaška akcija u noćnom klubu u Tel Avivu u februaru i u robnoj kući u Nataniji u julu, javio je Radio Izrael. Teroristi su iz automobila u pokretu otvorili vatru na vojnike koji su opkolili jednu kuću za vreme operacije hapšenja, a vojnici su uzvratili.

Palestinski izvori su rekli da su i palestinski policijski oficiri bili umešani u pucnjavu. Stanovnici Tulkarma su videli da je vozilo marke "subaru" pogođeno s više desetina metaka i da je jedan terorista iz Brigada mučenika Al aksa uperio oružje na vojnike spreman da puca, ali su ga vojnici preduhitrili.

Radio Izrael je javio da je armija juče celog dana bila u izbegličkom logoru u Tulkarmu i obližnjem Nur a Šamsu. Vojnici su opkolili dve kuće, a palestinski izvori su naveli da je uhapšeno šestoro ljudi. U drugim delovima Zapadne obale uhapšeno je 20 traženih terorista, većinom hamasovaca, naveo je radio. U međuvremenu je objavljeno da su dvojica izraelskih Arapa, zubara po profesiji, uhapšena pod sumnjom da su se pridružili Hamasu devedesetih godina, dok su studirali stomatologiju u Rumuniji, i potom izvršavali zadatke za tu terorističku organizaciju.

Tanjug


vesti po rubrikama

^svet

Stradao još jedan mladić
Izbor siromašnih
"Vilma" na Floridi
Ubijen komandant Islamskog džihada
Zastave na pola koplja zbog avionske nesreće
 


     


FastCounter by LinkExchange