GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Britanska policija sprečila nov obračun bandi u Birmingemu

Stradao još jedan mladić

Povod za "ulični rat" bile su optužbe da je silovana crna 14-godišnjakinja

BIRMINGEM - Bilans krvavih nereda koji su tokom vikenda izbili u britanskom gradu Birmingemu popeo se na dve žrtve jer je u međuvremenu jedan 18-godišnjak preminuo u bolnici od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja, preneo je Bi-Bi-Si. Prva žrtva je 23-godišnji mladić koji je na smrt izboden nožem tokom nereda u subotu.

Dva muškarca uhapšena su u tom gradu zbog incidenta u nedelju, ali policija još ne zna da li je taj slučaj povezan s nasiljem koje je izbilo dan ranije. Sukobi su u subotu izbili između bandi mladih iz crnačke i azijske zajednice, a povod su bile optužbe da je jedna 14-godišnjakinja, pripadnica crne zajednice, silovana. Policija kaže da su "glasine, mitovi i spekulacije" dolili ulje na vatru, pa se čarka pretvorila u divljanje. Inspektori kažu da su patolozi ispitali mesto gde je devojčica navodno silovana, ali zvanična prijava o tome nikada nije podneta.

Tenzije se nisu smirile, a u nedelju su se dogodili novi incidenti uprkos prisustvu jakih policijskih snaga. Navodno je napadnuta džamija u kvartu Lozels, pa su ulične bande mladih počele da se okupljaju. Policija ih je uveče razbila, u čemu je pomoglo i nebo - pljuskovi su oterali one koje policija nije.

Bilans subotnjeg nasilja je 35 hospitalizovanih osoba, pet uhapšenih i 80 zabeleženih incidenata. Na sve strane leteli su "Molotovljevi kokteli", a čulo se barem 12 pucnjeva.


vesti po rubrikama

^svet

Stradao još jedan mladić
Izbor siromašnih
"Vilma" na Floridi
Ubijen komandant Islamskog džihada
Zastave na pola koplja zbog avionske nesreće
 


     


FastCounter by LinkExchange