GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Očevidac brutalnog prebijanja Zdravka Trivana govori za Glas

Policajac tukao sat vremena

KIKINDA - U porodičnoj grobnici u rodnom Nakovu kraj Kikinde juče je, uz prisustvo porodice i prijatelja, sahranjen Zdravko Trivan (49), koji je preminuo u petak od povreda koje mu je naneo policajac kikindskog SUP-a Saša Mijin (21). Reporter Glasa posetio je Dragicu Zec koja je sa prozora svog stana bila svedok brutalnog prebijanja nesrećnog Trivana.

- Ne sluteći kakva se strašna drama odvija ispred susedne zgrade u kojoj je kao podstanar živeo Trivan, ušuškala sam unuče i, kao i obično, bacila pogled kroz prozor. U trenutku sam se sledila ugledavši košmarni prizor. Uočila sam Trivana i dvoje policajaca, od kojih je jedna bila plavokosa devojka. Trivan nije davao nikakav otpor, a policajac ga je udario pendrekom, usled čega je pao na zemlju. Potom ga je šutnuo nogom dva-tri puta, nastavljajući i da ga pendreči.

Policajka je stajala po strani i gledala šta radi kolega koji je, jasno se čulo, naređivao Trivanu da ustane. Jasno sam videla da je Mijin podigao nesrećnog čoveka i udarao ga po stomaku i leđima posle čega se on opet stropoštao. Batinanje je nastavljeno po nogama i tabanima, dok je u klečećem položaju nesrećnik pokušavao da dođe do vazduha. Ta tortura je, s prekidima, trajala možda sat vremena - priča uzbuđeno Dragica Zec.

Ona kaže da su Trivana odneli do obližnje česme, gde je izdahnuo. Dragica priznaje da je njen suprug Milan hteo da ode do policajaca i vidi o čemu se radi, ali da mu, uplašena zastrašujućim prizorom, ona nije dozvolila. Kada je ujutru čula da je Trivan mrtav, javila je suprugu koji je potom slučaj prijavio policiji.

Iako se u saopštenju Republičkog MUP-a navodi da će protiv više odgovornih starešina i radnika SUP-a Kikinda biti preduzete odgovarajuće zakonske mere, istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Zoran Paripović izjavio je da zasad, osim policajca Saše Mijina, niko drugi nije priveden.

S. Urošev


vesti po rubrikama

^hronika

Zaslužio je doživotnu
Policajac tukao sat vremena
Makina grupa ponovo u zatvoru?
 


     


FastCounter by LinkExchange