GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Majka Jasmine Pantić, ubijene pre 18 godina, ogorčena presudom

Zaslužio je doživotnu

Đaković je mojoj ćerki slomio vrat. Tom zločincu sam rekla da može da se desi da ja ubijem njegovo dete. Ne bih žalila da odem na robiju, jer je moj život završen kada sam ostala bez ćerke - kaže Julijana

MALO CRNIĆE - Julijana Pantić (58) iz Malog Crnića, majka Jasmine Pantić koja je ubijena pre 18 godina, najavila je da će se žaliti na presudu Okružnog suda u Smederevu kojom je Zoran Đaković (40) iz Krnjeva osuđen na 12 godina zatvora zbog ovog ubistva jer smatra da je doživotna robija jedina pravedna kazna.
- Niko iz Suda me nije obavestio o datumu izricanja presude, iako sam sudiju Slađanu Bojković više puta molila da mi to jave. Sada od vas saznajem da je ubica osuđen i to nedopustivo niskom kaznom - ogorčena je Julijana Pantić.

Đaković je Jasminu, s kojom se prethodno zabavljao, ubio maja 1987. godine i zakopao u šumi u Krnjevu. Zločin možda nikada ne bi bio otkriven da leš kasnije nije premestio u dublju jamu uz pomoć prijatelja. Pomagač je 1991. godine zbog griže savesti pokušao samoubistvo i policiji pokazao gde je telo zakopano. Đaković je tada pobegao u Italiju, ali se zbog isteka vize vratio 15. februara prošle godine, kada je i uhapšen.

- Jasmina je ubijena dve nedelje pre završetka četvrtog razreda jezičkog smera gimnazije u Smederevskoj Palanci, gde je ređala samo petice. Stanovala je u Palanci, a ja i muž, koji je preminuo prošle godine, planirali smo da prodamo njivu i omogućimo joj studiranje u Beogradu - priča Julijana.

Usvojila dete iz doma

Posle ubistva ćerke, Julijana i njen prvi muž usvojili su petogodišnjeg dečaka iz doma za nezbrinutu decu koji danas ima 17 godina. Po završetku osnovne škole, on se odao skitnji, a Julijana je nemoćna da ga vrati na pravi put.

Ćerku je poslednji put videla nedelju dana pre Đurđevdana, 1987. godine.
- Iz gimnazije su nam 6. maja javili da se danima ne pojavljuje u školi. Otišla sam u Palanku i u njenom stanu zatekla Đakovića. Zgrabila sam ga za grudi i zavapila da mi kaže gde mi je dete - priča nesrećna majka.

Kod Jasminine gazdarice je ostala 14 dana, ali policija nije ništa otkrila.
- Tek 1992. godine pozvao me je sudija iz Smedereva i obavestio da mi je ćerka mrtva. Dok sam pakovala njene stvari u stanu u Palanci, našla sam kratko pismo upućeno Đakoviću, u kome je napisala: "Zorane, postaćeš otac". Ubio je moju kćerku da ne bi rodila dete i tako ga omela u ženidbi koju je planirao sa drugom - tvrdi Julijana.

Jasminini posmrtni ostaci predati su joj u šarenoj kesi na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Tamo je saznala da je pre ubistva mučena i da joj je vrat bio slomljen. Identifikovana je na osnovu dvostrukog preloma desne noge, koju je polomila kao mala, igrajući se u cipelama s visokim potpeticama.

Julijana navodi da je u poslednje vreme neko prati i nadgleda njenu kuću.
- Verujem da ljudi povezani sa Đakovićem žele da mi naude ili zaplaše da se ne bi žalila na presudu, ali neću odustati. Tom zločincu sam rekla da može da se desi da ja ubijem njegovo dete. Ne bih žalila da odem na robiju. Moj život je završen kada sam ostala bez ćerke - kaže Julijana.

D. Novković


vesti po rubrikama

^hronika

Zaslužio je doživotnu
Policajac tukao sat vremena
Makina grupa ponovo u zatvoru?
 


     


FastCounter by LinkExchange